Önskelista till tomten

Nu inför jul skrivs långa önskelistor till tomten men det är inte det lättaste att hitta på något som jag verkligen behöver i form av prylar så en önskelistan brukar alltid vara så svår att få fram. Visst gillar jag ju böcker men hinner sällan läsa men i övrigt är det inget som jag riktigt önskar förutom att få vara frisk och kry. Barnen älskar naturligtvis många paket och faktiskt kom jag på att jag också gör det om paketen innehöll massor av resor. Tänk om det låg tolv resor under granen i år och kanske några småpaket med extrasemester och hundvakt i, då skulle min önskelista kunna se ut så här:

Florida  – Januari

Ett helt perfekt resmål att börja året med i januari skulle absolut kunna vara Florida. Här på den vita och mjuka sanden längs kusten vid både Atlanten och Mexikanska golfen trivs vi väldigt bra. På den östra sidan mot Atlanten finns häftiga Miami Beach och flera andra mycket fina stränder mer norröver i Florida. På den västra sidan av delstaten ligger det varma havet Mexikanska golfen och här finns flera härliga kuststäder med ständig semesterkänsla.

Maldiverna – Februari

Min nästa julklapp på önskelistan är en liten resa till Maldiverna och som skulle passa perfekt i februari då vinterns brukar härja som bäst hemma i Sverige  För snart sex år sen var vi på  Maldiverna just i februari och vi blev helt sålda av denna del av världen. Så vackert, så underbart, så blått, så turkost, så fantastiskt, men kanske lite tråkigt. Nej men vad säger jag? Inte på det sättet att det var något tråkigt som hände, men varje dag var den andra lik. Inget hände liksom, vi levde lite som i en bubbla, en väldigt underbar sådan, där våra dagar var en enda stor njutning från tidig morgon tills sen kväll då vi somnade sött i vår fina bungalow med utomhusbadrum.

Snorkling och dykning är förstås den givna sysselsättningen och undervattensvärlden är i toppklass. Jag doppar ju gärna inte huvudet under vattnet men jag såg även över vattenytan de färgglada fiskarna i det kristallklara vattnet utan att ens behöva få en droppe vatten över huvudet. Maldiverna är en plats jag så gärna skulle vilja komma tillbaka till, besöka en annan atoll och bo i en ny liten bubbla för någon vecka eller två.

Japan – Mars

I slutet av mars hade det varit lagom att göra nästa resa som står på önskelistan. Jag skulle så gärna vilja resa till Japan, dels för att se körsbärsblomningen men också få lära känna den japanska kulturen och resa runt i landet det är en riktigt resedröm på min bucket list.

Chicago – April

Att resa till Chicago i aprilmånad och besöka staden är en drömresa som jag tänkt på i många år. När man ändå är där så skulle det vara perfekt att göra en roadtrip i norra USA och få möta våren i de norra delstaterna som Minnesota, Michigan, North Dakota med flera. Stanna i Chicago ett par dagar och åka upp i några riktigt höga skyskrapor och kanske köra lite route 66.

Underbara New York, vill gärna återvända men att testa Chicago kan vara ett alternativ.
Sverige – Maj

I maj är det i mitt tycke som allra vackrast i Sverige och vad kan tomten komma med till denna härliga månad? Vi tycker ju så mycket om Skåne och eftersom vi bott där finns längtan såklart både till Malmö och Helsingborgregionerna. Vad som är bäst i Skåne är ju förstås en smaksak, men Kullaberg och hela den västra delen av Skåne är inte helt fel men såklart är Österlen även ett givet resmål oavsett årstid. Skåne är en riktigt favorit och i majmånad är det inte alls dumt med en liten weekend eller till och en hel vecka för att återvända till små pärlor runt hela den skånska kusten.

Roadtrip genom Ryssland eller Transsibiriska järnvägen – Juni 

I flera år har jag gått och tänkt på att göra en roadtrip genom Ryssland. Detta gigantiska land hade varit så intressant att resa runt i, ja på ungefär samma sätt som i USA, men hittills har det känts lite osäkert att göra detta på egen hand. Jag har läst på en del om hur andra gjort sina roadtrips i landet och det verkar vara lite olika erfarenheter men att ryssarnas bilkörning kan vara ganska obehagligt och att säkerheten i samband med bilkörningen kan vara besvärlig och något skulle hända. Ja det är lite att ta ställning till, men det hade varit häftigt att i princip köra från Sankt Petersburg i väster till Vladivostok i öster en resa på ca 960 mil. Förmodligen är det bästa att hyra bil och flyga tillbaka hem igen. I min önskevärld skulle nog junimånad vara en bra tid för en roadtrip i Ryssland, men efter närmare eftertanke skulle kanske transsibiriska järnvägen vara ett bättre alternativ, ska titta lite närmare på en sådan resa också.

Bali & Singapore – Juli & Augusti

När man ändå är i östra delarna av Asien skulle man kanske kunna flyga vidare till Indonesien och Bali. Vi har tittat lite åt det hållet en längre tid men ännu har inte resan blivit av och det skulle passa riktigt bra att göra i augusti innan det är dags att återgå till jobbet. En rundresa på Bali för att både njuta strandliv och se risterasser och kulturlivet i bland annat Ubud. På hemresan skulle vi stanna ett par dagar i Singapore och kanske bo på en natt eller två på hotel Marina Bay Sands, det är både en riktig önskeresa och önskeboende på en och samma gång.

Italien i September

Nu är det tag sen vi var i Italien och längtan dit är stor och jag tror att slutet av september skulle passa utmärkt för ett par veckors roadtrip. Jag är så förtjust i södra delarna av Italien eller från Rom och nedåt, även den sydöstra delen är också himla fint, men kanske skulle vi starta i de norra delarna och riktigt utforska Ligurien, Toscana och Umbrien innan vi avslutar nere i Kampanien och Kalabrien förstås. Den vällagade italienska maten och glassen är något som jag ofta längtar efter, tyvärr börjar nog min arbetsgivare bli lite irriterad över all extrasemester jag varit tvungen att använda men i en drömvärld är ju allt möjligt.

 

Australien – oktober

Jag är inte helt säker på vilken som är den bästa årstiden för en resa till Australien, men att möta våren kan nog vara riktigt bra, kanske är det lite kallare då men klimatet är ju olika beroende av vilken del man befinner sig i. Det är säkert svårt att se hela kontinenten i en enda resa men kanske skulle man satsa på den södra delen först. Lite oroande är det förstås med vänstertrafiken men att bila runt är det som vi absolut skulle föredra och vänstertrafiken borde vi nog vänja oss vid.

Vietnam – November

I min drömvärld skulle det vara lite kul att faktiskt jobba lite granna också, lite av att resa är att även längtan till resan. Så därför passar det ganska bra att jobba någon vecka för att verkligen känna hur novembermörkret sveper in för att bara bli ännu mörkare och att då gå och längta till Vietnam och ännu bättre att resa dit kanske i slutet av november kunde inte vara bättre. Det skulle vara intressant med någon typ av rundresa där både kultur och bad kunde kombineras. Så snälla tomten!

Kryssning i Karibien – December

Årets sista resa borde kunna bli en kryssning i Karibien, ett besök på Kuba, Aruba och även Mexiko hade varit trevligt att göra. Kanske är jag egentligen inte så supersugen att kryssa när jag ser de enorma skeppen som sväljer så mycket folk, men att få göra detta någon gång i livet skulle ändå vara roligt. Det som lockar med den här typen av resa är att få möjlighet att besöka flera olika platser i samma resa och på ganska kort tid. 

Det skulle allt bli ett fint resår om alla mina önskningar gick i uppfyllelse eller om bara någon liten resa blev av. Drömmar måste man ändå få ha och vi får se vad tomten kommer med i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 3 =