MellanösternOman

Resa till Oman

Så kommer vi äntligen iväg till Oman – Salalah. Vis efter fjolårets resa till Israel samma helg som sportlovet startar har jag garderat mig för att slippa trängas med halva Stockholm ute på Arlanda. Vi tar istället efter en åtta timmars lång arbetsdag flyget redan sent fredagskväll och tillbringar halvsovande natten mellan Stockholm och Doha. Inte det mest optimala sättet att starta semestern. Trots att vi lyckas fixa exitplatser med bättre benutrymme känner vi oss lite slutkörda när vi anländer Doha med flygbolaget Qatar.

Bra flygresa trots natt och tidigt morgonflyg

Vi har knappa två timmars uppehåll till nästa flyg mot Salalah även det med Qatar. Dohas “nya” flygplats Hamad International Airport som öppnades i maj 2014, känns både stor och välorganiserad. Vi har inga problem att hitta gaten mot Salalah, tiden går fort och ganska snart är det dags att gå ombord mot Oman.

Frukost serveras och vi piggnar sakta men säkert till och dryga två timmar senare landar vi äntligen på Salalahs flygplats. Vi har mejlat hotellet som har gratistransfer till hotellet och helt enligt plan står en hotellrepresentant och väntar när vi anländer dryga tio timmar efter det vi lämnat Arlanda.

Salalah sett från flygplanet. Lite si så där känns det när det enda vi ser är sten, sand och några byggnader som matchar i samma färg. 

 Salalahs flygplats är fräsch och verkar vara ganska ny. Vi är de enda som verkar ha landat och trots lite väntetid vid pass- och visumkontroll går det relativt snabbt tills vi kommer ut med bagage till vår väntande chaufför.

Boende utanför Salalah

Vi har bokat hotell några mil utanför Salalah som är en av Omans största städer efter huvudstaden Muskat. Att Salalah är en stor stad kändes inte alls, när vi lämnar flygplatsen är det nästan helt tomt på gatorna trots att det är lördagsförmiddag. Det borde vara fullt med bilar och människor, men icke, vi är i det närmaste ensamma när vi åker den knappa halvtimmen till den förbokade resorten där vi ska tillbringa en hel vecka.

Nja inte riktigt “ocean view”, därför bytte vi vår vana trogen rum redan efter första dagen. Har man beställt rum med havsutsikt så ska det vara så. I det nya rummet blev det helt perfekt!

Vi har valt boende med strandläge eftersom huvudsyftet med denna resa ändå ät sol och kanske lite bad. Jag  är inte helt säker på temperaturen i havet men det visar sig ligga mot ca 22 – 25 grader, helt okej att ta sig ett dopp i.

Det är ett helt perfekt klimat den här årstiden med en ca 25 – 28 grader mot slutet av veckan steg temperaturen mot nästan 30 grader, men vinden från havet svalkar en del så det känns aldrig för varmt.

Härligt att strosa barfota

Årets vinter har känts tyngre än vanligt och det är som en dröm att äntligen plocka av sig jeansen, strumporna och tröjan för släppa ut den vita kroppen i badkläder. Lite chockartat till en början, men ganska snart är det självklart att strosa barfota på den milslånga stranden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + åtta =