Roadtrip i Spanien – Vi kör mot Barcelona med trevliga stopp utmed vägen

Tiden går alltid så snabbt när man reser och våra reseminuter tickade på alldeles för fort. Plötsligt blev det dags att börja tänka på hemresa och vi som precis börja känna oss som hemma i Spanien. För att ta oss upp till Barcelona igen behövde vi ännu en övernattning. Jag tänkte att någonstans i Alicante – trakten skulle vara bra att stanna till som ”mellanlandning” innan slutdestination Barcelona. Inte långt från Almunecar ligger Alhambra- Granada, eftersom vi hade gott om tid för att ta oss de ca fyrtiofem milen tyckte vi att det kunde vara en trevlig utflykt innan vi fortsatte mot hemresan.

Inträde till Alhambra måste bokas innan besök

Ja så är det tyvärr. Vi som faktiskt besökt Alhambra för ganska många år sedan (2005) tänkte att om det fungerade då mitt i sommaren borde det väl inte vara så svårt att få biljetter en tidig och regnig förmiddag i april. Vi lyckades hitta parkeringsplats jättelätt men sen var det stopp, inga fler biljetter såldes denna dag, allt var slut redan klockan tio på förmiddagen. Jaha sorry då, vi lär ju inte komma tillbaka inom den närmaste tiden, lite snopna blev vi allt för det hade varit kul att ta lite bilder på palatset och den vackra trädgården i Alhambra, tyvärr har jag inga riktigt bra bilder från 2005, kameran var inte alls med på samma vis som idag.

Alhambra – Borg och Palats

”Alhambra är ett stort borg- och palatsområde beläget på en höjd i den andalusiska staden Granada och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambra uppfördes i huvudsak av den moriska Nasriddynastin från 1250-talet till 1300-talets slut.”

Reseminne från sommaren 2005
Självklart hade det varit roligt och intressant att komma in i borgen igen och som jag minns den från 2005 var den magiskt vacker med mosaikklädda väggar och en trädgård som var svår att få nog av. Vi hade dock ett stort problem i familjen ”Resa” denna dag när vår då sjuttonåriga son dagen innan vid ett bad lyckats få sjöborre över hela sitt ben och mådde förstås väldigt dåligt. Vi visste på den tiden inte så mycket om sjöborrarnas eländiga taggar men idag vet jag vilket helvete detta innebär för den drabbade. Vi kunde inte riktigt ta till oss Alhambras storhet utan maken satt vid sonens sida medan jag och den yngre sonen sprang runt och kollade in Alhambras vackra arkitektur på rekordtid.
Såklart vill vi göra Alhambra igen men det lyckades inte alls denna skärtorsdag eftersom vi inte riktigt trodde på att man måste boka innan man anländer. Vi unnade oss ändå en rejäl promenad runt palatset där det inte behövdes någon inträdesbiljett tillsammans med andra olycksaliga icke bokande turister och de som gick guidade turer då denna rutt ingår. Lite tröst var att regnet höll upp och att vi kunde se lite av denna häftiga plats strax utanför Granda.

 

 

Mot Torrevieja

Det duggade lätt när vi lämnade Alhambra bakom oss och startade hemresan mot Barcelona. Ja lika bra var väl det då väderprognosen visade på ösregn i minst fyra dygn framåt. Hur kan det vara möjligt när spanska solkusten ska vara så solsäkert? Tja någon gång händer det, ett ösregn ut över det vanliga väntade Spanien denna påskhelg. Jag hade lite slarvigt bokat hotell nära hav och strand men ganska långt från Torreviejas själva centrum, det var alldeles för långt att gå dit särskilt då det blåste och regnet hängde i luften. Vi checkade in på ett hyfsat hotell åtminstone vad gällde utsikten. Trots att själva hotellet inte var mer än trestjärnigt ingick en riktigt fin middag i priset med underbar utsikt då vi satt med fri havsutsikt med bästa regnbåge som bordsgranne.

 

Morgonen därpå blev vädret allt sämre men vi körde ner till surfarnas strand och suckade tungt över att behöva lämna denna trevliga ort.

Vägen upp mot Barcelona var allt annat än munter, riktigt ösregn såklart lite trist men inget att göra åt.

Så ska det tankas också, bensin och dieselpriset ligger på minst samma som hemma i Sverige.

En sista övernattning innan hemresa

Vi ville givetvis få en mysig sista  övernattningen i närheten av Barcelona airport och hamnade någon halvmil därifrån i orten Castelldefels. Vi ville försöka njuta strandliv in i det sista och inte köra in till storstaden Barcelona som vi varit i ett par gånger tidigare och som förtjänar mer än en eftermiddag så vi beslutade istället att bo så nära strand och flygplats som möjligt samt äta en riktigt fin middag utmed havet. Vi hade ett förmiddagsflyg följande dag och skulle även lämna tillbaka bilen så Castelldefels passade utmärkt att tillbringa en sen eftermiddag och kväll. Tyvärr kunde vi ha valt ett bättre hotell, men middagen var utsökt så lite nöjda kunde vi dagen därpå köra de knappa tjugo minuterna till biluthyrningen och lämna Spanien för denna gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =