AsienSingapore

Resan mot Australien med ett stopp i Singapore

Vi startar den långa resan mot Brisbane i Australien från Arlanda på självaste Midsommaraftonen. Skönt att äntligen komma iväg efter flera dagar av resfeber, men när det till sist är dags att ge sig iväg sitter alla nerver på plats och jag känner mig mer än redo.

Flyg med Finnair

Jag har bokat första delen av resan med Finnair, som har en lite längre restid än konkurrenten Qatar airlines men för oss passar tiden ändå bra eftersom vi kommer fram strax innan ordinarie incheckningstid på Hotel Marina Bay Sands. Vi vill ju naturligtvis inte missa dyrbara minuter på detta fantastiska hotell.

Stockholm – Helsingfors

Vi startar från Stockholm till Helsingfors där vi har en oroande kort mellanlandning på bara 50 minuter men tack och lov går planet från Stockholm på utsatt tid. Vi hinner med andan i halsen springa genom självscanningen för EU- medborgare pusta ut lite och boarda Finnairs flight mot Bangkok. På denna flight har vi faktiskt köpt lite dyrare platser med något bättre benutrymme, vi vågar inte chansa på att kunna byta platser som vi annars gärna gör vid kortare resor.

Helsingfors – Bangkok

Flygtiden på ca 9 timmar till resans andra stopp drar ut något på tiden eftersom det vanliga luftrummet över Pakistan och Indien inte kan utnyttjas på grund av politiska orsaker. Det blir istället en liten omväg norröver på dryga 45 minuter. Ganska okej när vi ändå inte behöver stressa i Bangkok för den sista flighten till Singapore där vi har ett stopp på två timmar. Väl ombord och helt utan några andra förseningar landar vi efter en sexton timmars lång resa i Singapore.

Efterlängtat besök i Singapore

Det blir ett relativt kort (2 dagar) men efterlängtat besök i Singapore och vi startar med resans absolut lyxigaste boende – Marina Bay Sands. Det känns onekligen grymt skönt att slänga av sig de varma skorna, hoppa i badkläderna och ge sig upp till världens häftigaste infinitypool på 57 – våningen. Jag nyper mig lite i armen och ropar: Jag är här nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två − ett =