AustralienNew South Wales

Mot Sydney med förhinder

Efter att ha tillbringat natten i den trevliga orten Lorne är det dags att köra mot Melbournes flygplats. Vi ska lämna tillbaka hyrbilen men vårt flyg går inte förrän vid femtontiden så vi kan ta det i lugn takt. Självklart är det en liten utmaning att köra mot storstad i vänstertrafik, det är bra att vara ute i god tid.

Nytt inrikesflyg i Australien

Flyga inrikes gick smidigt mellan Brisbane och Melbourne, det bör inte bli några problem nu heller. Det känns skönt att vi kan köra väster om Melbourne centrum då slipper vi den värsta trafiken. Vi hittar tillbaka till biluthyrningen och även inrikesterminalen.

Det är heller inga problem att checka in, våra boardingkort kommer fram ur automaten och sen är det bara att lämna bagaget. Vi har hela tre timmar kvar till avgång, bra ändå att hinna äta lite lunch och vara klara med matbestyren för en kort flight på en och halv timme. Tanken är att vi snabbt ska checka in på hotellet i Sydney och sen ge oss ut på stan för att få en överblick var vi bor i förhållande till olika sevärdheter.

Väl genom säkerhetskontrollen tar vi oss en snabbtitt upp mot tavlan för avgångar kan vi konstatera att planet är minst två timmar försenat. Inte kul, men det finns naturligtvis inget annat att göra än att foga sig i sitt öde och hoppas att det inte blir en ännu längre försening.

Tråkiga timmar på Melbourne flygplats

Om dagarna springer iväg annars så står tiden stilla denna regniga och blåsiga lördag, vi vandrar runt på flygplatsen. Jag hinner till och med läsa ut en bok och till sist kommer vi nästan tre timmar försenade iväg till Sydney.

Väl framme i Sydney får vi snabbt tag på en taxi som tar oss till vårt boende i centrala Sydney men nu har klockan hunnit bli åtta på kvällen. Vi får en snabbguidning av receptionisten och väl ute på stan kan vi konstatera att vi bor riktigt bra och mycket centralt nära Darling Harbour.

Boende i Darling Harbour

Nja det blev inte riktigt vad vi tänkt men vi  hittar en trevlig restaurang med god mat. Vi tar en promenad runt Darling Harbour som känns som en modern marina med lite lyxigare hotell och restauranger. Nåväl vi bor mitt i mellan Darling Harbour och Chinatown vilket verkar vara bra för att nå de flesta sevärdheter till fots. Nu är det sängläge för oss, det har varit en lite bortkastad dag på flygplatsen men inget att göra något åt, bara att se till att komma upp i god tid i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 3 =