AsienSingapore

Gardens by the Bay – En grön oas i Singapore

En av de största sevärdheterna i Singapore är den vackra parken Gardens by the Bay på över 100 hektar, den invigdes 2012 och ligger vackert vid havet åt ena sidan och mot Hotel Marina Bay Sands åt det andra hållet. Parken är en underbar oas med prunkande växtlighet, två stora växthus Cloud Forest och Flower Dome och de riktigt häftiga stålträden –  Supertree Grove. Självklart är det ett måste för oss att ta oss en titt i denna så omtalade park när vi är i Singapore och eftersom vi bor på Marina Bay Sands är det bara en kort promenad för oss att komma dit.

Supertree Grove och OCBC SkyWay

Utanför Marina Bay Sands är det inte alls långt att gå ned mot parken, våra blickar dras givetvis mot de speciella svampliknande stålträden och vi bestämmer oss för att titta närmare på dem. Stålkonstruktionen är klädd med slingrande växter och ger en känsla av äkta träd. Högt upp i stålträden vajar en hängbro som förbinder några av träden. Vi betalar inträde på cirka 8 dollar och åkte hiss 22 meter upp till den 125 meter långa bron.

Även om bron är ordentligt fastspänd gungar den en aning, det gäller att få lite egen plats för att ta bilder Det är inte det lättaste eftersom det är många andra turister som vill fota från alla vinklar och vrår, både sig själva och vyerna, men med lite tålamod lyckas även vi få till ett par foton.

Det är verkligen en häftig upplevelse att komma upp på bron, man får en bra vy över en stor del av parken, Marina Bay Sands och området under. Kanske har det varit en ännu häftigare upplevelse om vi varit där uppe på kvällen när den berömda ljusshowen sätter igång, nu får vi beskåda denna ljusshow nerifrån, vilket inte är helt fel heller.

Hit upp vill vi förstås ta oss.

Uppe på OCBC Skyway har vi god utsikt på flera av sevärdheterna runt om i Marina Bay.

Sightseeing med tåg runt Gardens By the Bay

Det blir ganska snart väldigt varmt och även om temperaturen inte visar på mer än en bit över trettio grader gör luftfuktigheten att det känns betydligt varmare än så. Även om vi gärna ville promenera runt parken tryter orken något och som en tidssparande åtgärd tycker vi att det kan vara en bra idé att ta det lilla sightseeingtåget som kör runt stora delar av parken för att hinna se så mycket som möjligt. Vi betalar, hoppar på och får en guidad tur genom olika tematrädgårdar i det stora parkområdet.

Vi stannar till vid växthuset Cloud Forest där det bland annat finns ett vattenfall.

Buxbomen är klippt i roliga djurfigurer.

Indisk trädgård.

Marc Quinn´s sculpture of a “Giant baby” – “Det sovande barnet”.

Färgsprakande ljud och ljusshow

Om det är mycket turister under dagtid i Gardens by the Bay är det ingenting mot vad det är när den färgsprakande ljud och ljusshowen drar igång strax före klockan åtta på kvällen. Det fullkomligt myllrar av folk men alla får plats för att se den cirka femton minuters långa showen – Garden Rhapsody. Träden tänds upp i olika färger, det blinkas i takt till musiken, den här kväll var musiktemat ur filmen Toy Story. Det hela påminner lite om den ljus- och vattenshowen vi såg vid fontänen utanför hotell Bellagio i Las Vegas. Båda sevärda och riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 4 =