Gardens by the Bay – En grön oas i Singapore

En av de största sevärdheterna i Singapore är den vackra parken Gardens by the Bay på över 100 hektar, den invigdes 2012 och ligger vackert vid havet åt ena sidan och mot Hotel Marina Bay Sands åt det andra hållet. Parken är en underbar oas med prunkande växtlighet, två stora växthus Cloud Forest och Flower Dome och de riktigt häftiga stålträden –  Supertree Grove. Självklart var det ett måste för oss att ta oss en titt i denna så omtalade park när vi var i Singapore i somras och eftersom vi bodde på Marina Bay Sands var det bara en kort promenad för oss att komma dit.

Supertree Grove och OCBC SkyWay

Utanför Marina Bay Sands var det inte alls långt att gå ned mot parken, våra blickar drogs givetvis mot de speciella svampliknande stålträden och vi bestämde oss för att titta närmare på dem. Stålkonstruktionen är klädd med slingrande växter och ger en känsla av äkta träd. Högt upp i stålträden vajar en hängbro som förbinder några av träden, vi betalade inträde på cirka 8 dollar och åkte hiss 22 meter upp till den 125 meter långa bron.

Även om bron är ordentligt fastspänd gungade den en aning, det gällde att få lite egen plats för att ta bilder men det var inte det lättaste eftersom det var många som som ville fota från alla vinklar och vrår, både sig själva och vyerna, men med lite tålamod lyckades även vi få till ett par foton. Verkligen en häftig upplevelse, man får en bra vy över en del av parken, Marina Bay Sands och området under. Kanske hade det varit en ännu häftigare upplevelse om vi varit där uppe på kvällen när den berömda ljusshowen sätter igång, nu fick beskåda denna ljusshow nerifrån, vilket inte var helt fel heller.

Hit upp ville vi förstås ta oss.

Uppe på OCBC Skyway hade vi god utsikt på flera av sevärdheterna runt om i Marina Bay.

Sightseeing med tåg runt Gardens By the Bay

Det blev ganska snart väldigt varmt och även om temperaturen inte visade på mer än en bit över trettio grader gjorde luftfuktigheten att det kändes betydligt varmare än så. Även om vi gärna ville promenera runt parken tröt orken något och som en tidssparande åtgärd tyckte vi att det kunde vara en bra idé att ta det lilla sightseeingtåget som körde runt stora delar av parken för att hinna se så mycket som möjligt. Vi betalade, hoppade på och fick en guidad tur genom de olika trädgårdsdelarna i parkområdet.

Vi stannade till vid växthuset Cloud Forest där det bland annat finns ett vattenfall.

Buxbomen är klippt i roliga djurfigurer.

Indisk trädgård.

Marc Quinn´s sculpture of a ”Giant baby” – ”Det sovande barnet”.

Färgsprakande ljud och ljusshow

Om det är mycket turister under dagtid i Gardens by the Bay är det ingenting mot vad det är när den färgsprakande ljud och ljusshowen drar igång strax före klockan åtta på kvällen. Det fullkomligt myllrade av folk men alla får plats för att se denna cirka femton minuters långa show – Garden Rhapsody. Träden tändes upp i olika färger, det blinkades i takt till musiken, denna kväll var musiktemat ur filmen Toy Story. Det hela påminde lite om ljus och vattenshowen i fontänen utanför hotell Bellagio i Las Vegas. Båda sevärda och riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 8 =