SydamerikaVenezuela

En paradisresa till Los Roques utanför Venezuelas fastland

Ett måste för oss då vi ändå var i Venezuela var att besöka Los Roques. Arkipelagen består av ett 50-tal öar där Gran Roque är den enda bebodda ön. Vi flög från Porlamar på Margarita till Gran Roques och kunde njuta av vackra vyer även från luften.

Vi hade köpt en paketresa från Isla Margarita, vilket innebar, flyg, katamaran och hotellövernattning, mat och dryck samt hemresa, för 2500 :- /person.

Färden över tog knappt en timme och vi landade i en annan värld, en sand och havsvärld.

Los Roques flygplats är bara en liten kiosk. När man siger av köar man lite kort för att betala inrikesskatten till denna nationalpark. På ön bor ca 1000 invånare, det finns inga bilar bara vit sand som gator.

När vi kom i land på Los Roques blev vi hänvisade en guide som tog hand om oss. Efter att ha hälsat på vår engelsktalande, mycket charmiga och trevliga guide steg vi ombord på Katamaranen som förde oss vidare ut i Roques övärld.

Ganska snart stannade vi till och det blev dags för bad och lite upptäcksfärd på öarna innanför korallrevet. Sanddynorna och  det nästan 30 gradiga vattnet vara förstås underbart när man som vi gillar värme.

Pelikaner

Det finns en hel del pelikaner på Los Roques. De dök hela tiden efter fisk och fanns runt omkring oss helt orädda. 

Egen plats i Karibien.

Perfekt semester

Faktiskt fanns det lite hotellgäster ute på öarna och lite avis är vi nogeftersom de blir hitskjutsade varje morgon och inhämtade när de så vill. De får även med sig en stor matsäck/kylbox från hotellet. Här skulle jag ha kunnat stannat länge.

Enkelt men charmigt

Efter en dag till havs var det skönt att komma tillbaka till huvudön Grand Roques där vi hade vår övernattning på en mycket enkel men charmig Posada.

Hemåt

Efter nästan ett dygn i Roques magiska värld var det dags att bege sig de 200 meterna till flygplatsen där planet dök upp för att hämta oss. Vi klev ombord helt utan någon typ av säkerhetskontroll vilket kändes väldigt märkligt men man räknade nog med att vi var snälla killar och tjejer.

Ett svar på ”En paradisresa till Los Roques utanför Venezuelas fastland

  • Hi there! This post could not be written any better!
    Reading this post reminds me of my previous room mate!
    He always kept talking about this. I will forward this article to him.
    Fairly certain he will have a good read. Thanks for
    sharing!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sju =