Los Roques – Venezuela

Ett måste för oss då vi ändå var i Venezuela var att besöka Los Roques. Arkipelagen består av ett 50-tal öar där Gran Roque är den enda bebodda ön. Vi flög från Porlamar på Margarita till Gran Roques och kunde njuta av vackra vyer även från luften.

Färden över tog knappt en timme och vi landade i en annan värld, en sand och havsvärld!

Los Roques flygplats är bara en liten kiosk. När man siger av köar man lite kort för att betala inrikesskatten till denna nationalpark. 

På  Los Roques  bor ca 1000 invånare men det finns inga bilar bara vit sand som gator. När vi kom i land på Los Roques blev vi hänvisade en guide som tog hand om oss.

Vi hade köpt en paketresa, vilket innebar, flyg, katamaran och hotellövernattning, mat och dryck samt hemresa, för 2500 :- /person.

Efter att ha träffat vår engelsktalande och mycket charmiga och trevliga guide steg vi ombord på Katamaranen som förde oss vidare ut i Roques övärld.

Ganska snart stannade vi till och det blev dags för bad och lite upptäcksfärd på öarna innanför korallrevet. Sanddynorna och  det nästan 30 gradiga vattnet vara förstås underbart när man som vi gillar värme!

Detta var förstås resans absoluta höjdpunkt!

Det finns en hel del pelikaner på Los Roques var förstås alla Pelikaner. De dök hela tiden efter fisk och fanns runt omkring oss helt orädda.

Egen plats i Karibien!

Faktiskt fanns det lite hotellgäster ute på öarna och lite avis är vi nogeftersom de blir hitskjutsade varje morgon och inhämtade när de så vill. De får även med sig en stor matsäck/kylbox från hotellet. Här skulle jag ha kunnat stannat länge!

Efter en dag till havs var det skönt att komma tillbaka till huvudön Grand Roques där vi hade vår övernattning på en mycket enkel men charmig Posada.

Så var det dags att bege sig de 200 meterna till flygplatsen där planet dök upp för att hämta oss. Vi klev ombord helt utan någon typ av säkerhetskontroll vilket kändes väldigt märkligt men man räknade med att vi var snälla killar och tjejer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − två =