Los Roques – Venezuela

12

12

Ett måste för oss då vi ändå var i Venezuela var att besöka Los Roques. Arkipelagen består av ett 50-tal öar där Gran Roque är den enda bebodda ön. Vi flög från Porlamar på Margarita till Gran Roques och kunde njuta av vackra vyer även från luften.

Färden över tog knappt en timme och vi landade i en annan värld, en sand och havsvärld!

12

12

Los Roques flygplats är bara en liten kiosk. När man siger av köar man lite kort för att betala inrikesskatten till denna nationalpark. 

12

 Los Roques är helt fantastiskt. Här bor ca 1000 invånare men det finns inga bilar bara vit sand som gator. När vi kom i land på Los Roques blev vi hänvisade en guide som tog hand om oss.

En riktig semestermiss på denna resa var att vi kom hit helt utan ett enda öre på oss – ja hur är det möjligt?

När vi bokade resan, ingick alla måltider, allt skulle vara all inclusive. Tidigt på morgonen när vi skulle ge oss av diskuterade vi hur mycket pengar vi skulle behöva ha med oss, vi kom överens om att ca 750 kronor kunde räcka. Jovisst, ganska mycket pengar men hur tänkt vi då? Aldrig mer kommer vi att tänka så, för hoppsan redan vid ankomst blev vi av med i princip alla pengar. Inrikesskatten till Roques tog alla pengar 325 kronor per person, alltså ca 750 kronor – bankkorten som vi alltid har med oss, hade vi glatt lämnat kvar hemma i saftyboxen, sicken miss…!

Ja där stod vi med ca 15 svenska kronor och aldrig i hela mitt liv har jag känt mig så eländig och utsatt, riktig kortslutning i hjärnan måste man nog säga, tänk om något hade hänt. Pengar är inte allt men på vissa ställen i världen är pengar en enorm trygghet, och vad gör man med ca 15 kronor som ska räcka under ett helt dygn? Ja det var vad jag hittade när jag desperat letade runt i ryggsäcken efter gömda småpengar. Ganska effektivt tog vi allt som ingick på dagens all inclusive på katamranfärden, det blev småkex, godis och framför allt vatten. När vi kom i land efter vår dagstur med katamranen och ätit och druckit oss mätta köpte vi oss en stor vattenflaska, ja det var vad 15 kronor räckte till. Nu så här i efterhand kan man konstatera att det var extremt klantigt men ändå är det sånt här som absolut kan hända om man inte tänker igenom vad man ska göra och vad man kan behöva i kontanter. Aldig någonsin mer vill jag hamna i en sådan sits.

12

Vi hade köpt en paketresa, vilket innebar, flyg, katamaran och hotellövernattning, mat och dryck samt hemresa, för 2500 :- /person.

12

Efter att ha träffat vår engelsktalande och otroligt charmiga guide steg vi ombord på Katamaranen som förde oss vidare ut i Roques övärld.

12

12

Ganska snart stannade vi till och det blev dags för bad och lite upptäcksfärd på öarna innanför korallrevet. Sanddynorna och  det nästan 30 gradiga vattnet vara förstås underbart när man som vi gillar värme!

12

12

Detta var förstås resans absoluta höjdpunkt!

Det mest fantastiska på Los Roques var förstås alla Pelikaner. De dök hela tiden efter fisk och fanns runt omkring oss helt orädda.

12

12

Egen plats i Karibien!

12

12

12

Faktiskt fanns det lite hotellgäster ute på öarna och lite avis är vi nogeftersom de blir hitskjutsade varje morgon och inhämtade när de så vil. De får även med sig en stor matsäck/kylbox från hotellet. Här skulle jag ha kunnat stannat länge!

12

12

12

12

Efter en dag till havs var det skönt att komma tillbaka till huvudön Grand Roques där vi hade vår övernattning på en mycket enkel men charmig Posada.

12

12

vi23

12

12

När mörkret kom var det dags för lite middag som intogs vid en liten restaurang alldeles vid havet. Tidigt morgonen därpå var det tyvärr dags att ge sig iväg hemåt och innan vi lämnade Roques serverades frukost på samma ställe som middagen.

12

12

Fantastiskt att följa soluppgången från restaurangens terass.

12

Så var det dags att bege sig de 200 meterna till flygplatsen där planet dök upp för att hämta oss. Vi klev ombord helt utan någon typ av säkerhetskontroll vilket kändes väldigt märkligt men man räknade med att vi var snälla killar och tjejer!

12

12

12

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − åtta =