Resedrömmar inför 2020

Vinterresa för en vecka

Många är drömmarna om resor nu när vi varit hemma under hela jul och nyårshelgen för att vila och träffa familjen med barn och barnbarn. När ledigheten nu går mot sitt slut är jag förstås lite piggare men inser att jag har använt alldeles för många timmar av min ledighet till att leta efter resor.

En vinterresa är påtänkt men jag har ännu inte hittat en passande destination, samma sak var det förra året tills jag smått desperat hittade Oman, som jag i och för sig hade tänkt på väldigt länge men inte riktigt fått till. I år började jag leta redan tidigt i höstas men har alltså ännu inte hittat vad jag letar efter.

Det ska helst inte vara för långt bort eller gärna långt bort men inte med för många flygtimmar, prisvärt, mycket sol och en del bad, på resemålet ska även finnas några intressanta sevärdheter. Resedrömmarna är så många men semestern i kortaste laget, särskilt när den behövs som bäst.

Maldiverna eller Seychellerna?

Jag har letat resor både till Maldiverna och Seychellerna även fast vi varit där tidigare, men visst kan man väl resa dit flera gånger i sitt liv? Men flygtid och pris, har ännu inte varit i fas med vad jag är villig att betala för endast en veckas semester plus någon dag. Letandet går vidare, det hade inte varit dumt med ännu ett besök på någon av dessa paradisöar.

Vietnam?

Är ett resmål som jag också lagt span på, men att bara vara en vecka i häftiga Vietnam känns futtigt, kanske blir det en rundresa där någon annan gång med åtminstone två veckor.

Förenade Arabemiraten?

Borde fungera bra, varmt och intressant, men just nu ser jag flygpriser som bara skenar iväg eller usla flygtider. Kanske stabiliserar sig flygpriserna efter julledigheten. Till Dubai borde det nog ändå gå att hitta en resa som jag tror skulle passa alldeles perfekt och landet har vi ännu inte besökt, verkligen på tiden.

Bali, Goa eller Langkawi?

Dessa resmål ligger också högt på önskelistan, men känns som en restid väl lång för endast en vecka. Kanske, kanske det ändå skulle kunna bli Bali med hyfsat bra priser för både boende och flyg.

Till Goa har jag letat resor i minst tio år men fortfarande har inte resan blivit av men någon gång är det dags att ta sig till Indien. Även Malaysia har jag länge drömt att besöka men vi vill nog ha mera tid och kanske göra någon slags kombinationsresa med flera asiatiska länder inblandade. Kanske skulle man slå ihop alla tre resmålen i en och samma resa.

Vårresa

Min påskledighet ligger i mitten av april. Vi hade bokat Libanon men det politiska läget i området den senaste tiden känns inte helt säkert för en resa dit, alltså avokades resan, sorgligt eftersom vi länge gått och trånat efter att göra ett besök i Beirut och Libanon.

I aprilmånad brukar jag inte känna mig så desperat efter varmare länder som erbjuder sol och bad, det är ju inte så långt kvar till den svenska vår och sommaren, dagarna blir längre och det finns så mycket hemma att njuta av. Därför kan jag nog tänka mig en resa till nästan var som helst gärna, en liten bilresa kombinerat med sol och intressanta sevärdheter och gärna lite god mat skulle passa utmärkt.

Sydafrika?

Drömresa nummer ett, en lång flygresa men säkert värd all flygtid, tyvärr känns även dryga veckan lite kort för att hinna se allt, men inte alls omöjligt.

Italien?

Som jag längtar till Italien och det är alldeles för länge sedan vi var där. Vi har gjort många resor i södra Italien men nu vill jag till de norra delarna av detta underbara land och maten…

Irland?

Ännu ett land som jag spanar in lite då och då, en roadtrip runt denna så vackra, gröna och spännande ö är något som ligger högt på drömlistan. Nu när maken dessutom har blivit en hejare på att köra vänstertrafik känns det som en riktigt bra resa att göra i april.

 

Sommarresa

Något som ändå nästan är helt bestämt är att vi kommer att göra en rejäl roadtrip med den egna bilen genom östra Europa. Vi vill gärna besöka Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Rumänien och köra hela vägen ned till Albanien. En resa som vi egentligen tänkt göra senare i livet, men nu kan vi inte hålla oss längre, längtar så mycket efter att resa i Europa så att resan bara måste göras.

Ännu är inget bokat men jag har börjat titta på en färdplan, önskemålen för allt vi vill besöka är som vanligt mer än vad som kommer att hinnas med och jag känner mig redan så taggad för att se mer av Balkan och kanske kan det bli lite Italien också.

Weekendresor

Det kommer säkert att bli flera weekendresor,  gärna med bil. Att sticka iväg fredagseftermiddag och komma hem sent på söndagskvällen ger energi i vardagslivet. Jag kan tycka att det är ren lyx att köra till en stad/ort, bo på hotell som bara ligger ett par timmar hemifrån. Det finns många fina städer i Sverige som passar utmärkt för ett besöka en helg. En stad som sedan länge ligger på besökslistan är självaste Göteborg där jag aldrig har varit förutom ett kort besök på Liseberg i barndomen. Det skulle verkligen vara jättekul med en weekendresa dit under året.

Höstresa

Långt till hösten och nästan ingen ledighet då, bara några dagar vid Allhelgona helgen. Jag gillar att bila, gärna i Tyskland men kanske kan det bli en tur till Malta som vi ännu inte besökt men som jag länge, länge haft i åtanke för just en kortare höstresa. Det är förstås ganska långt till hösten men att planera resor efter våra resedrömmarna är kanske ändå den viktigaste delen inför mitt resande. Plötsligt kan drömmen bli verklighet och då är jag såklart mer än redo, i stort som i smått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =