ÖstergötlandSverige

Höstweekend i Östergötland

Nu när vi satt igång och arbeta för fullt börjar vi genast längta efter semester trots att det är ett tag kvar dit. Ganska spontant bestämmer vi oss fredagkväll att det vore mysigt att köra lite söderut, sagt och gjort! Lördagsmorgon är det äntligen dags att sätta sig i bilen för en liten mini semester. Vi lämnar Essingeleden, kör mot Södertälje, förbi Nyköping och hamnar i Norrköping.

 Hoppsan vad vi blir hungriga när vi ser dessa räkmackor och ja de smakar lika gott som de ser ut!

Norrköping en lördagseftermiddag

Efter att mumsat i oss de goda räkmackorna tittar vi runt lite i Norrköping. Visst har vi då och då kört igenom Norrköping när E4 gick genom stora delar av staden, men det blir aldrig detsamma som att gå runt till fots. Vi tittar lite i butikerna runt de centrala delarna men ganska snart lämnar vi shoppingstråket och hamnar vid de gamla industrikvarteren där bomullsfabrikerna en gång för längesedan var mycket viktiga för Norrköpings ekonomi. Idag är det ett trevligt utflyktsmål, med museum, caféer och olika utställningar. 

Vi kör mot Linköping

Efter ett par timmar lämnar vi Norrköping och beger oss söderut mot Linköping, men istället för att ta motorvägen kör vi via Kimstad och hamnar vid Göta Kanal och slussen Norsholm. Sedan i våras när vi gjorde “Bila Göta Kanal”är jag lite förtjust i de här slussarna. Det är verkligen så mysigt och trevligt att stanna till en stund och njuta av atmosfären och lugnet, i det fantastiska septembervädret. Synd bara att ingen båt skulle slussa.

Efter lite fika kör vi vidare den gamla vägen till Linköping förbi Linghem och ganska snart kommer vi fram till dagens slutdestination – Scandic City i Linköping.

Helgerna går alldeles för fort och även denna helg. Vi var förstås tvugna att ge oss tillbaka till verkligheten och vardagen, men stannade till strax utanför Kolmården och njöt av Bråviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =