Påskresa till Rügen – Binz med stopp i Malmö

Påskresa till Rügen – Binz!

(via Malmö)

Det blev en riktigt mysig påskhelg på ön Rügen och den trevliga badorten Binz utanför fastlandet i Tyskland. Vi startade med en övernattning i Malmö – underbara Malmö som bara blir bättre och bättre för var gång vi besöker staden.

Vi bodde på trevliga Radisson Blu vid Caroli City så vi hade nära till allt och det är skönt när man bara stannar över natten.

 Tur med vädret hade vi också, strålande sol och en riktigt härlig kväll för middag utomhus och promenad i våra gamla kvarter från studieåren på tidigt 80-tal.

 En bit mat blev det på uteserveringen Mello Yellow.

 

 

 

Lilla Torget – Malmö April 2014

 

Malmö är kanske inte världens vackraste stad, men det finns ändå så mycket charm. Ja, jag trivs verkligen så bra att promenera runt här och extra kul är det att vi fortfarande hittar så bra.

Gamla Domusvaruhuset ovanför Triangeln är inte längre Domus förstås, men byggnaden är kvar en hel del nytt har tillkommit runt omkring sen vi flyttade från Malmö 1983.

De gamla industrikvarteren är numera uppfräschade men bakom det fina renoverade huset med rödfärgad fasad, lyckades jag få syn på en gammal Fazerskylt. Har för mig att Fazer hade en stor chokladfabrik mitt i Malmö.

Nästa morgon lämnade vi Malmö ganska tidigt och körde mot Trelleborg. Bara att köra på färjan till Sassnitz, turen tar dryga fyra timmar och vi var framme vid halv ett -tiden på ön Rügen.

Tidigare har vi åkt med TT- Lines färjor som är betydligt fräschare än Stena Lines, men påsken bjöd ju på underbart soligt väder och vi tillbringade nästan hela överfarten utomhus i en solstol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + sexton =