Danmarksweekend 1:a maj 2014

14

Äntligen lite ledighet och då passar vi på att ta en liten roadtrip till grannlandet Danmark.

Efter påskens underbara väder blev det ett rejält bakslag på väderfronten och när vi vaknade första maj hade det kommit snö! Usch & Fy!!!

14

Dagens resa gick till Helsingör, kan tyckas vara långt att köra för en weekend, men vi gillar verkligen att åka bil, det är ett riktigt bra sätt att umgås. Vart resan går har inte så stor betydelse, att resa tillför alltid livet något positivt och Danmark visade sig bli riktigt mysigt.

14

På vissa sträckor nedåt landet har man ökat hastigheten till hela 120 km/timme och då kan det gå undan lite.

14

En trevlig rastplats är Herbeta utanför Linköping. Vi stannade inte vid Brahehus, men där kan också vara trevligt att ta en paus om det inte blåser.

14

14

Dagens medhavda matsäck blev uppäten vid Gyllene Uttern utanför Gränna med fin utsikt över Vättern.

14

14

14

14

14

Vädret blev allt bättre och bättre ju närmare Skåne vi kom. Till sist fick vi en knallblå himmel.

14

Det var ju inte så länge sedan vi besökte underbara Helsingborg, så vi gjorde bara en snabb biltur runt om innan vi körde på färjan till Helsingör. Vi hade köpt en weekendbiljett för 600 kronor via internet, det blir betydligt billigare än att köpa biljett på plats.

14

14

Härligt att vara i Danmark igen. Förr när vi bodde i Helsingborg åkte vi ofta till Helsingör, men det blev aldrig av att vi stannade över natten. Nu hade vi bokat in oss strax utanför Helsingör, på hotell Marienlyst!

 

Först blev det ett litet besök på Kronborgs Slott, trots att vi åkt förbi detta sagoslott så många gånger förr har vi aldrig besökt självaste Hamletslottet. Nu blev det i alla fall ett litet besök runt slottet och där det var gratis att gå in, som den lilla slottskyrkan.

14”’

14

 

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

Efter en liten tur runt slottet var det dags att checka in på Hotell Marienlyst! Ett gammalt badhotell, som jag minns var riktigt inne på 1980-talet, tja det är ju ett tag sen och ja detta hotell har nog sett bättre dagar!

14

14

Jag hade halvsnålat lite när jag bokat detta hotell, istället för havsutsikt som var 500 kronor dyrare för 2 nätter tog jag ett vanligt standardrum. Det visade sig, trots utebliven havsutsikt, vara riktigt bra läge med bästa solutsikt istället. Dessutom fanns det balkong i solläge, ja det är ju toppen och havet det fick vi se senare.

14

Bästa sol – Bästa dryck!

14

14

14

Efter incheckning var det dags för lite upptäcksfärd runt om i Marienlyst. Ganska kyligt vid havet, men ändå sol!

14

14

Fin kväll och självklart ville vi testa den fina restaurangen på hotellet och vi beställde bord i den lite nyare delen av hotellet, med riktig sundsutsikt.

14

14

 

14

Tyvärr var inte maten någon höjdare i min smak. Nja det där med rökt ägg är inte min grej och gräddsås och öring, hm..?

14

Efterrätten något bättre men ändå inte.

14

Däremot var utsikten obetalbar.

14

Efter middagen blev det förstås promenad vid havet.

14 

14

14

Marienlyst Slott!

14

14

14

På hotellet finns även ett Casino, men vi spar oss till Las Vegas.

14

14

Inte långt från Helsingör ligger ju Köpenhamn, självklart ville vi besöka Danmarks mysiga huvudstad. Istället för att köra motorvägen tog vi kustvägen eller Strand vejen som den heter på danska. Jag kan varmt rekommendera denna vackra väg, som går utmed sundet i långsam takt.

Ganska snart var vi ändå framme i Köpenhamn och hittade en parkeringsplats ca 500 meter från Ströget, butiker och restauranger.

14

14

Det blev en riktigt fin förmiddag med strålande sol och även lite värme.

14

Vi hade inget riktigt mål för dagens utflykt, men ett måste är ett besök i Nyhamn.

14

14

14

14

14

14

 

 

14

Förra året var det ju Malmö som stod värd fär Eurovision Song Contest och i år är det Köpenhamns tur, undrar var det blir nästa år.

14

 

14

På Ströget finns många bra butiker.

14

14

14

14

14

14

14

14

14

När det blev dags för lunch gick vi åter ner till Nyhamn, där vi fick en fin plats i solen och då smakade maten och såklart den danska ölen riktigt gott.

14

14

Ja det blev en riktigt fin dag i Köpenhamn. Framåt eftermiddagen åkte vi tillbaka till Helsingör, våren hade kommit rätt mycket längre här jämfört med hemma i Stockholm. Syrenerna började blomma och de flesta träd blommade för fullt.

Känns skönt att ha lite kvar hemma också.

14

14

14

Tillbaka till Helsingör igen blev åter dags att leta restaurang för kvällsmiddag.

14

Det blev mycket promenerande denna helg och min Sports Tracker – app, visade klart på godkänd när det gällde att äta god mat utan några betänkligheter. Nu är kanske inte dansk mat riktigt i min smak, men gillar man rustik, rejäl och mycket mat så var kvällens middag helt okej.

14

14

Kvällen fortsatte genom Helsingör innan dagen var helt slut.

14

14

14

Nästa morgon startade med hotellfrukost innan det var dags för hemfärd. Tyvärr hade inte Hotell Marienlyst världens bästa frukost heller – är inte helt nöjd med detta hotell som kallar sig 4 -stjärnigt. Läget var nog det som bar upp dessa stjärnor!

14

14

Tillbaka till Helsingborg.

14

Start 

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =