Barcelona – Spanien

Barcelona – 2008 

Morgonen startade så bra med snabb incheckning och lite gott fika innan det var dags att starta flygresan mot Barcelona trodde vi….Tyvärr hade man hittat en buckla i planet, inte bra, denna lilla incident tog hela 5 timmar och tacksamma för att vi ändå till sist lyfte var bättre än att få åka hem och skippa hela minisemestern.

Det blev dock en MIDSOMMARAFTON på ARLANDA!

När vi var uppe i luften så kändes det trots allt att det inte gjorde så mycket, man får vara glad att säkerhetsåtgärderna är så pass goda att man faktiskt kan känna sig trygg, även med en buckla i planet.

Flygplan 1 L

Väl framme med bagage och allt skulle vi nu åka tåg och dessutom byta tåg vid en station, men vilken? Och var hittade man tåget? Lätt som en plätt….ja i varje fall nu så här efteråt, bara att följa skyltarna och så dök ju tågstationen bara upp. Bara att lösa biljett, till Villa Nova och hoppas på att tåget gick dit.

Flygplats 1 L 

Glada över att ha hittat rätt tåg som skulle ta oss från Barcelona till Villanova, bara ca 3,5 mil från flygplatsen kändes det här med tåg var väldigt smidigt. Efter en station var det dags att byta tåg, byta sida och vänta in ett nytt tåg som skulle ta oss söderöver. Väl framme i Villanova, var det bara att ta en taxi till hotellet Athenea Park, som ligger alldeles nära en riktigt fin sandstrand.

VilaN 1 L

 Nästa morgon var det dags att åka tåg igen, vi ville ju se lite mer av Barcelona. Inga problem att hitta rätt tåg till vårt besök i Barcelona, då Villanova var start och slutdestination.

Tåg Barcel L

Både billigt och lätt att åka tåg i Spanien, allt verkar fungera med tider och byten, men det blev väldigt mycket mer folk ju närmare Barcelona vi kom. 

Tåg Barcel 2 L

Barcelona 2008

Barcel 1 L

Barcel 2 L

Barcel 3 L

Barcel 4 L

Mycket att se…..

Här byggs det fortfarande på Sagrada.

Barcel 6 L

Området kring Katedralbyggnaderna.

Trånga och mysiga gränder.

Barcel 8 L

Barcel 9 L

Barcel 10 L

 Visst är storstaden okej med lite shopping, hyfsade priser på kläder och parfymer, krämer och smink. Det var till sist riktigt skönt att återvända med tåget ut till förorten och några baddagar.

Barcel 11 L

Stationerna är naturligtvis fyllda av människor, men det gick bra att komma med tågen som i vissa fall var dubbeldäckare.

Villan-strand 1 L

Athena P L

God mat till mycket bra priser fick man på detta trevliga hotell.

Middag 1 L

Kvällspr 2 L

Efter god middag är det skönt att promenera utmed stranpromenaden.

Kvällspr 1 L 

Citra 1 L

Barc-bil L

Häftig bil, för inte så länge sedan var denna modell inte helt ovanlig.

Barcel-flygare 1 L

Tuffa flygare.

Kvällspr 5 L

Kväll i Villanova.

Vila N 6 L

Vila N 5 L

Nattlivet var ganska lugnt men sista natten var det helg i Spanien och då var det ungefär som nyårsnatt, fyrverkerier och massor av människor som festade natten lång.

Fyverkeri L

VilaNova 2 L

Ny morgon i Villanova!

Athena P 2 L

Badliv 1 L

Några baddagar hann vi med på vår minisemester. 

Badliv 5 L

Dagen efter den spanska storfesten…..blåsigt och folktomt.

Badliv 6 L

Tidig förmiddag, dags att åka hem.

Flygplats 2 L

Arlanda 08-juni b L

Hemma igen…..! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + fjorton =