Sorrento & Pompeji

 11

11

Sommaren 2011 bilade vi runt i Italien. Efter ett besök strax nordväst om Neapel i den trevliga badorten Bacoli körde vi motorvägen mot Sorrento, efter ett par mil svängde vi av motorvägen  för att köra den sista sträckan. 

11

11

Vägen smalnade av och blev allt krokigare och vi hittade några parkeringsfickor där man kunde stanna till för lite fotografering.

it11

11

 11

11

 Väl i Sorrento körde dryga 10 minuter ut på Sorrentohalvön bort ifrån centrum där vi bokat vårt nästa boende. Utsikten mot Capri, Ischia och Neapelbukten är oslagbart.

11

Vi hittade vårt fina boende via www.booking.com  lite utanför Sorrento till ett mycket bra pris. En liten översättningsmiss av vår bokning gjorde vårt boende ännu mer attraktivt, eftersom jag hade lyckas få halvpension i rumpriset, men det visade sig inte stämma. Hotellet vägrade gå med på detta och i den engelska versionen stod inget om halvpension men i min svenska reservation stod det klart och tydligt – trebäddsrum med halvpension. Efter telefonsamtal till booking ordnades allt upp och vi fick vår halvpension till det pris vi bokat för, självklart mycket prisvärt. Dessutom visade sig restaurangen vara superfin med god mat.

 11

11

Inte helt fel att vakna upp med Capri från sängen. På morgonen innan det blev allt för disigt såg man hamnen på Capri, i år blev det ingen resa ut till dit. Istället blev det utflykt till Pompeji, som ligger dryga halvtimmen med tåg från Sorrento. Högsäsong som det var så här i slutet av juli var vi inte ensamna besökare men eftersom vi var ganska tidigt där på förmiddagen tog kön bara dryga halvtimmen.

11

11

11

11

Pompeji är ju så stort att man skulle behöva flera dagar för att få en riktig uppfattning om allt. En guidad tur skulle jag nog rekommendera och man ska nog inte besöka Pompej så här mitt i sommaren, för det blir varmt och det känns till sist bara jobbigt.

 Pompej blev begravt och ödelagt av vulkanen Vesuvius år 79 och man har grävt fram stora delar av detta fantastiska stad. Staden upptäcktes på 1500-talet men först i mitten av 1700-talet gjordes seriösa utgrävningar. 

Trots värmen var det förstås ett intressant besök och jag tyckte det var mycket större än vad jag trott.

11

11 

11

11

11 

11

 Framåt eftermiddagen kände vi osss klara med Pompej och åkte tillbaka till mysiga Sorrento. Morgonen därpå utforskade vi Sorrentohalvön med bil på ganska smala och rätt krokiga vägar men med en fantastisk utsikt både mot Capri och Amalfibukten.

 11

Capriklipporna i dis.

11

På Sorrentohalvön finns det fler små byar som ligger pittoreskt i vackra vikar. Tyvärr tar det lite tid att komma ner dit men helt klart värt att besöka. Här är inte heller så mycket turister som inne i Sorrento.

11

11

11

Vi på ganska smala och krokiga vägar ner mot Amalfikusten. En underbart vacker väg med otrolig utsikt!

11

11

11

Vi passerade Positano som ligger som klistrat mot berget med massor av små vackra hus och villor.

11

  Otroligt mycket folk och bilar men när vi kom fram till orten Praiano hittade vi faktiskt en parkeringsplats och då var det lagom dags för lunch!

11

11

Parkering i uppförsbacke. Lätt ner men jobbigt uppför.

11

Kyrkan i Praiano.

11

11

11

11

Eftersom vi har varit här förut visste vi ett bra badställe och hade det inte varit så höga vågor hade vi nog tagit ett dopp.

11

Istället blev det hundratals trappor upp igen och bilåkning mot orten Amalfi. Inte heller där kunde vi bada eftersom det inte fanns någonstans att parkera. Vi fortsatte istället till den mysig orten Minori/Maiori, där vi äntligen lyckasdes få det hett efterlängtade eftermiddagsdoppet

11

 Trots de korta avstånden mellan de olika orterna tar det ganska lång tid att köra som säkert berodde på att det var mycket folk och bilarpå grund av semestertider även för italienarna. För oss tog denna utflykt hela dagen och då körde vi ändå tillbaka på motorvägen. 

Väl tillbaka till Sorrento var det bara att njuta av solnedgången.

11

Sista dagen besökte vi Sorrento, det blev lite shopping och såklart lunch i denna underbara stad.

11

11

11

11

11

11

Att bada i Sorrento går alldeles utmärkt, de flesta av badbryggorna är för betalande gäster men på en liten, liten plats finns det faktiskt ett badställe som verkade vara gratis. 

11

Relaterade inlägg

  • Inga relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 9 =