Highway 1 San Francisco – Carmel-By-The-Sea

16

Efter att ha tillbringade några dygn i underbara San Francisco var det dags att lämna staden för ännu en efterlängtad roadtrip – Highway One. Innan vi var helt klara med San Francisco passade vi på att köra Lombard street nedför världens krokigaste gata, ja hur kul det nu är. Vi körde genom ett tyst San Francisco, det var ju självaste nationaldagen ”The Independence day,” inte många hade startat sin dag trots att klockan var mer än nio på morgonen. Man tog det helt enkelt lugnt inför kvällen och detta gjorde att vi helt obehindrat kunde köra genom centrala San Francisco och lämna staden helt utan några trafikproblem.

16

Vi körde genast ut på HWY One, den så otroligt vackra kustväg ner mot Los Angeles. Resan tar betydligt längre tid än att köra motorvägen ner till LA, men är värd varenda extratimme och är ett absolut måste. Ännu ett måste är att ha en övernattning och det hade jag sedan länge bokat in i den helt underbara staden Carmel – By – the – Sea. Efter ett par timmars bilkörning kom vi fram till dagens första mål.

17 – Mile Drive

16

Målet för dagen var att köra den omtalade 17-Mile Drive som är en vägslinga utöver det vanliga. Redan för ett par år sedan såg vi skylten i staden Carmel-by-the-Sea, men då hade vi inte tiden på vår sida. Nu hade vi tagit till lite mer tid för vår nerresa mot södra Kalifornien och körde mot Monterey – halvön och den charmiga kuststaden Monterey. Vi fick leta oss in i  flera olika villaområden för att hitta vägen där man kan starta för att köra denna vägsträcka. Ganska snart kom vi fram till en biljettlucka där man kunde köpa inträdesbiljett för 10 dollar.

2016-07-04 13.52.51

 Själva namnet 17 Mile Drive visar ju att själva vägsträckan inte är så lång utan bara 17 mile det vill säga cirka 27 kilometer lång.

Jag hade nog förväntat mig lite mer än vad som erbjöds. Visst var det vackert och spektakulärt, precis som utlovats men kanske ändå inte riktigt den upplevelse som jag trott. Kanske berodde det på det ganska dimmiga vädret, det blev inte lika effektfullt som det skulle ha varit i solsken.

 

Själva körsträckan runt de dryga 27 kilometrarna går från utsiktsplats till utsiktsplats.

Vid ingången av 17 mile Drive, fick vi en karta för att kunna följa de bästa ställena att stanna till för att fota. Som golfspelare kunde man boka in sig på populära och lyxiga Pebble Beach Club Golf.

I den fina lilla staden Carmel körde vi ut från 17 – mile drive och här hade vi även bokat övernattning.

I den söta lilla staden Carmel kan man promenera runt och njuta av mängder av konstgallerier, små boutiquer, souvenirbutiker och alla de vackra husen eller gå ner till den fina stranden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =