ConnecticutMassachusettsRoadtrip Östra USAUSA

Vi kör till Cape Cod i Massachusetts

Årets resa i USA genomförs på östkusten. Vi landar på Newarks flygplats som känns betydligt mindre än JFK. Dessutom går det snabbare i passkontrollen både resväskorna och hyrbil är fixat på bara knappt en timme. Vi lämnar flygplatsen och kör mot New York och hamnar strax norr om Manhattan när vi kör över Washington Bridge, där blir det rejäla bilköer, inte så konstigt när det är fredagseftermiddag och allt. 

Vi har tagit siktet på den långsmala halvön längst öster ut –  Cape Cod i Massachusetts, men eftersom vi var så sena stannar vi till för en övernattning. Jag har förbokat hotell för vår första natt i USA i en liten kustnära ort Stratford.

Övernattning vid havet

Inte långt från Manhattans östra delar kör vi in i delstaten Connecticut. Vi har beräknat färdvägen på cirka två timmar men när vi hamnar i rusningstrafiken över norra Manhattan denna fredagseftermiddag tar det betydlig fler timmar, självklart är det lite jobbigt efter många timmar på flyg. Till sist kommer vi fram och spenderar kvällen och natten efter en riktigt lång Midsommarafton alldeles utmed havet.

 

Morgonen därpå kör vi runt i den lilla stadens trevliga villaområde som ligger så vackert vid havet och till sist hittade vi ortens stora sevärdhet, the Lighthouse!

Cape Cod – Massachusetts

Cape Cod ligger ca 264 miles eller ca 43 mil från New York. En hel del köer får vi stå ut med denna lördagsförmiddag när många NewYorkbor liksom vi letar sig ut mot Cape Cod som är en halvö vid Atlantens östkust. En kanal skiljer halvön från fastlandet, vi passerar både delstaten New York, Connecticut samt USA´s minsta delstat Rhode Island innan vi kommer in i delstaten Massachusetts där Cape Cod är beläget.

Cape Cod är mycket populärt för välbärgade Bostonbor att tillbringa sina somrar i lyxiga sommarhus utmed de vidsträckta stränderna. Till och med familjen Kennedy spenderade sina semestrar här redan från slutet av 1920 – talet, de äger flera villor utmed havet. Den forne presidenten John F Kennedy såg till att skydda en stor del av traktens natur genom att 1961 införa Cape Cod National Sea Shore.

Provincetown – Cape Cod

Längst upp på Cape Cod ligger den trevliga orten Provincetown. Vi kommer fram ganska tidigt på eftermiddagen i strålande solsken. Redan från slutet av 1800 – talet har Cape Cod lockat till sig många konstnärer och författare från bland annat New York och även idag drar Provincetown till sig vilket man märker på de många konstgallerier som finns är. Men det är framför allt Provincetowns många homosexuella som gett staden rykte som både färgstark och frigjord.

Vår första morgon öser regnet ner och för att fördriva tiden tar vi en liten biltur runt Cape Cod. Vi hittar trevliga Chatham där den storslagna Atlandstranden breder ut sig i det oändliga.

Efter vår regniga utflykt kör vi tillbaka till Provincetown och då kommer solen äntligen fram. Vi parkerar bilen vid hotellet och tar en liten promenad på stan. Vi hamnar på huvudgatan som passande nog kallas för “Commercial Street”, det är en hel del folk ute denna söndagseftermiddag som trängs bland stadens alla småbutiker och små konstgallerier.

Boende i Provincetown -The Elephant Walk Inn

Om man vill bo mitt i stan är boendet ganska dyrt så här mitt i högsäsong. Det finns förstås många olika typer av boenden men vi har valt ett hotell mycket nära huvudgatan. Och bara namnet säger väl allt…The Elephant Walk Inn, men visar sig vara riktigt mysigt och förhållandevis prisvärt hotell med schysst frukost.

Från Provincetown kan man ta färja till Boston.

Lobster Rolls

Ett måste när man är Cape Cod är att testa Lobster Rolls, det är ungefär som korv med bröd men istället för korv är det hummer med olika tillbehör. Grymt gott, men ganska dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − fem =