FloridaRoadtrip Östra USAUSA

Härliga dagar i Florida

Från öst till väst

Vi lämnar Atlantkusten och kör över mot västra delen av Florida en lagom tur på dryga tre – fyratimmar. Beroende på vilken dag man kör så varierar förstås intensiteten på trafiken, till och från har vi en hel del köer och när vi närmar oss Tampa som är en riktig storstad blir det långsammare och ibland nästan stillastående köer, som helt plötsligt börjar rulla på. En del vägtullar är det också och vårt Epazz som sitter i framrutan och fungerade så bra i norra USA kan inte användas i Florida. I Florida gäller Sun Pass men det går även bra att betala med pengar direkt i vägtullen och där är det aldrig några köer när vi passerar, det fungerar smidigt.

Jag är verkligen så förtjust i alla dessa fantastiska broar som vi kör över här i Florida.

St Pete Beach

Vi kör ned mot västra Florida och St Pete Beach. Det är ett ställe som jag gärna vill besöka eftersom det beskrivs med ord som “sockervit sand”, “delfiner som leker lättjefullt” utanför kusten. St Pete Beach ligger på en halvö utanför Floridas västkust.

Och ja, det är inte helt fel här, St Pete Beach med sin mjuka och kritvita sand är väldigt lätt att trivas på. Det kan faktiskt vara ett av de allra bästa ställen vi besökt i USA. Det enda vi önskar oss är att kasta oss ner i det ljumna havet, men ännu ett oväder är på väg in över oss.

Till sist blir det hav och sol en hel dag. Även om vädret är ostadigt med snabba väderombyten så är det  ju varmt, väldigt varmt. När solen åter kommer fram är det ett måste att ha parasoll och gärna hög solskyddsfaktor på solkrämen.

Här på Sankt Pete Beach hyr vi solbäddar samt parasoll och vi får en härlig eftermiddag med strålande solsken. Havet är precis så underbart varmt som jag vill ha det men inte alls så kristallklart som jag kanske också gärna önskat sig. Vi blev faktiskt varnade att det skulle kunna finnas “farliga” bakterier i detta alldeles för varma hav – Mexikanska golfen. Jag vet inte om det stämmer men för oss går det bra att bada massor, jag doppar förstås inte huvudet i onödan.

  

På St Pete Beach har vi nog kunnat stannat resten av sommaren, här finns allt för en lyckad semester. Många trevliga restauranger, härliga strandpromenader, bra prisläge, trevliga människor och ja allt känns mer än toppen. Men efter två dygn är det ändå dags att köra vidare.

Sanibel Island

Jag vet inte hur många timmar jag suttit framför datorn och sökt på olika alternativ för den här resan, ska vi stanna här eller ska vi stanna där? Det är alltid lite osäkert var man ska vara en lite längre tid. Sanibel Island fångade mitt intresse då jag studerade kartan, sökte på nätet och i min guidebok. Sanibel Island verkar vara det perfekta stället för tre nätters övernattning. Ett paradis som borde passa min smak; Vackert, vitt, blått, varmt och härligt. Det tar vi!

Sanibel Island är helt oemtoståndligt när det gäller sandstränder och hav. Hela orten känns välskött med vackra trädgårdar och välklippta gräsmattor med utomhusväxter. Vi känner växter som vi har hemma som inomhuskrukväxter, typ fikus robusta, benjamin och allt vad de nu heter. Till skillnad mot hemma så växer krukväxter här som stora träd i de fina gröna och läckra villaträdgårdarna.  

Ja visst – Sanibel Island har det bästa av många världar. Det är så vackert denna vita sandvärld uppblandad med alla gröna palmer, stora vackra villor, inga höghus utan högst tvåvåningshus och så det underbara havet. Det bästa av allt är den orördhet vi känner på den sida av Sanibel där vi fixat boende på ett trevligt lägenhetshotell, nära the Lighthouse. 

Det är nästan för bra för att vara sant, flera kilometer krivit sandstrand ett varmt hav och nästan helt ensamma. Det är väl ingen plats för den partysugna, men absolut för dem som vill njuta strandläge, lugn, avskildhet och varma dagar på en riktigt fin strand. Jag är så glad över att jag valt denna fantastiska pärla att spendera ett par extra dagar på vår roadtrip genom östra USA.

Det finns förstås flera beacher på Sanibel där turismen är något mer omfattande som t ex Tarpon Beach där det är betydligt fler hotell och restauranger och så trevliga Captiva Island. Vi hälsar på där uppe men märker att vi trivs betydligt bättre på “vår” beach.

Den största sevärdheten är JN “Ding” Darling National Wildlife Refuge; som omfattar dryga två tredjedelar av Sanibel. Här finns vilda djur som tvättbjörn, alligatorer och havsörn.

Boende på Sanibel Island

Vi bor på det prisvärda Colony Beach & Resort, inte världens häfigaste hotell men väl värt pengarna med underbart läge alldeles nära den fantastiska stranden. Vi har en trevligt möblerad lägenhet med full köksutrustning, kyl och frys, fräscht badrum, sovrum, vardagsrum samt härlig terass med myggnät.

Fort Myers Beach

Efter ett par dagar på Sanibel Island är det dags att köra en liten kort sträcka tillbaka till fastlandet och Fort Myers Beach. Denna sträcka tar bara någon timme, men Fort Myers är något helt annat än Sanibel Island. 

Vill stanna för gott

Måste säga att jag verkligen trivs så himla bra här i västra Florida här kan man nog leva ett verkligt behagfullt liv. Det finns allt vad man kan behöva som många bra boenden, extremt underbara stränder, varmt i vattnet, riktigt god mat som seafood med hyfsade bra priser. Ja vad mer kan man begära? Hur får man ett “green card”?

Fort Myers Beach levererar ännu en fantastisk beach men med betydligt mer folk än på grannön Sanibel och här kan även den partysugna nog ha lite skoj. Vi bor högt upp med fin utsikt över den vackra beachen som inte är så lugn som den ser ut från balkongen. 

Myggnät utmed hela balkongen gör en lite mörk bild, utan insektsnät blir det lite ljusare mot väster.

Fort Myers Beach

Det blir bara en enda natt här på Fort Myers Beach men det är ett absolut toppställe att stanna lite längre. De stora hotellkomplexen dominerar och det är ett helt okej ställe men kanske inte helt i min smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + nio =