Härliga dagar i Florida

Från öst till väst

Vi lämnade Atlantkusten och körde över mot västra delen av Florida en lagom tur på dryga tre – fyratimmar. Beroende på vilken dag man kör så varierar förstås intensiteten på trafiken, till och från hade vi en hel del köer och när vi närmade oss Tampa (storstad) blev det långsammare och ibland nästan stillastående köer, som helt plötsligt rullade på. En del vägtullar är det också och vårt Epazz som satt i framrutan och fungerade så bra i norra USA kunde inte användas i Florida. I Florida gäller Sun Pass men det gick även bra att betala med pengar direkt i vägtullen det var aldrig några köer för detta där vi bilade utan det fungerade smidigt.

Jag är verkligen så förtjust i alla dessa fantastiska broar som vi kört över här i Forida.

St Pete Beach

Vi körde ner mot västra Florida och St Pete Beach ett ställe som beskrivs att ha sockervit sand, delfiner som leker lättjefullt utanför kusten. St Pete Beach ligger på en halvö utanför Floridas västkust.

Fantastiskt vackra St Pete Beach med sin mjuka och kritvita sand – här trivdes vi väldigt bra kanske ett av de allra bästa ställen vi besökt i USA. Det enda vi önskade oss var att kasta oss ner i det ljumna havet men ännu ett oväder var på väg in över oss.

Äntligen blev det hav och sol en hel dag. Även om vädret var ostadigt med snabba väderombyten så var det  ju varmt, väldigt varmt. När solen åter kom fram var det ett måste att ha parasoll och gärna solskyddsfaktor på solkrämen. Här på Sankt Pete Beach hyrde vi solbäddar samt parasoll och vi fick en härlig eftermiddag med strålande solsken. Havet var som sagt underbart varmt men inte alls så kristallklart som man gärna önskat sig. Vi blev faktiskt varnade att det finns ”farliga” bakterier i detta alldeles för varma hav – Mexikanska Golfen. Dessa bakterier finns ju överallt men man bör vara lite observant om man har öppna sår och liknande.

  

På St Pete Beach hade vi nog kunnat stannat resten av sommaren här finns allt för en lyckad semester. Många trevliga restauranger, härliga strandpromenader, bra prisläge, trevliga människor och ja allt kändes mer än toppen. Men efter två dygn var det dags att köra vidare.

Sanibel Island

Vet inte hur många timmar jag suttit framför datorn och sökt på olika alternativ för denna resa, ska vi stanna här eller ska vi stanna där? Det är alltid lite osäkert var man ska vara en lite längre tid. Sanibel Island fångade mitt intresse då jag studerade kartan, sökte på nätet och i min guidebok. Sanibel Island verkade vara det perfekta stället för tre nätters övernattning. Ett paradis som borde passa min smak; Vackert, vitt, blått, varmt och härligt!

Sanibel Island är helt oemtoståndligt när det gäller sandstränder och hav. Hela orten känns välskött med vackra trädgårdar och välklippta gräsmattor med utomhusväxter vi känner igen hemma som inomhuskrukväxter, typ fikus robusta, benjamin och ja allt vad de nu heter. Tilll skillnad mot hemma så växte dessa krukväxter som stora träd i de fina villaträdgårdarna.  

Ja visst – Sanibel Island har det bästa av många världar. Det är magiskt vackert denna vita sandvärld uppblandad med gröna palmer, stora vackra villor, inga höghus utan max tvåvåningshus och så det underbara havet! Det bästa av allt var den orördhet vi kände på den sida av Sanibel där vi fixat boende på ett trevligt lägenhetshotell, nära the Lighthouse. 

Det var nästan för bra för att vara sant, flera kilometer krivit sandstrand ett varmt hav och nästan helt ensamna, inget för den partysugna, men absolut för dem som vill njuta strandläge, lugn, avskildhet och varma dagar på en riktigt fin strand. Jag är så glad över att jag valde denna fantastiska pärla att spendera ett par extra dagar på vår roadtrip genom östra USA.

Det finns förstås flera beacher på Sanibel där turismen är något mer omfattande som t ex Tarpon Beach där det är betydligt fler hotell och restauranger och så trevliga Captiva Island. Vi tog bilen där men märkte att vi trivdes betydligt bättre på ”vår” beach.

Den största sevärdheten är JN ”Ding” Darling National Wildlife Refuge; som omfattar dryga två tredjedelar av Sanibel. Här finns vilda djur som tvättbjörn, alligatorer och havsörn.

Boende på Sanibel Island

Vi bodde på det prisvärda Colony Beach & Resort, inte världens häfigaste hotell men väl värt pengarna med underbart läge alldeles nära den fantastiska stranden. Vi hade en trevligt möblerad lägenhet med full köksutrustning, kyl och frys, fräscht badrum, sovrum, vardagsrum samt härlig terass med myggnät. Bra att boka i tid för bästa pris (booking.com).

 Alla kanske inte gillar ödsliga stränder men det gör jag, särskilt om det är varmt och gott i havet och att stranden är mjuk och snäckbeklädd. Vädret växlade från häftiga oväder till strålande sol.

Fort Myers Beach

Efter ett par dagar på Sanibel Island var det dags att köra en liten kort sträcka det vill säga över bron från ön Sanibel till Fort Myers Beach. Denna sträcka tog bara någon timme så vi fick använda tiden till att köra runt hela Sanibel innan vi lämnade för gott och kom till ännu en ny beach.

Måste säga att jag verkligen trivs så himla bra här i västra Florida här kan man nog leva ett verkligt behagfullt liv. Det finns allt vad man kan behöva som många bra boenden, extremt underbara stränder, varmt i vattnet, riktigt god mat som seafood med hyfsade bra priser. Ja vad mer kan man begära? Hur får man ett ”green card”?

Fort Myers Beach levererade ännu en fantastisk beach men med betydligt mer folk än grannön Sanibel och här kunde även den partysugna nog ha lite skoj. Vi bodde högt upp med fin utsikt över den vackra beachen som inte var så lugn som den ser ut härifrån. Myggnät utmed hela balkongen därav lite mörkruggig bild, utan insektsnät blev det lite ljusare mot väster.

Fort Myers Beach.

Det blev bara en enda natt här på Fort Myers Beach men det är ett absolut toppställe att stanna lite längre. De stora hotellkomplexen dominerar och det är ett schysst ställe men kanske inte helt i min smak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + sju =