Las Vegas till Laguna Beach Los Angeles

Efter en riktigt lång sovmorgon lämnade vi heta Las Vegas så sent som klockan tio på förmiddagen.

 

Eftersom resan mot Los Angeles är så kort beslöt vi oss för att köra en liten extra tur via Majove Nationalpark och ganska snart efter Las Vegas hittade vi vägen genom ett fantastiskt ökenlandskap. Vi var ganska ensamna på denna roadtrip och kunde stanna till utmed vägen för atta njuta av tystnaden och alla fantastiska kaktusar.
Om jag inte hade varit så rädd för skallerormar, så hade jag liksom maken gått ur bilen och fotat lite mer, men här kändes det som om det nog kunde finnas en hel del sådana otäckingar i denna miljö, så det fick bli några snabba ”snapshots” och sen kasta sig in i bilen och låsa dörrarna.
På kartan för Majove nationalpark kunde vi se att det borde finnas något som kunde likna en ort, Cima, men väl där var det bara detta skjul med ett stängt café, vi fortsatte och programmerade in Los Angeles igen för att hitta ut från vildmarken. Hade det varit en annan årstid, kanske tidig vår, skulle det absolut vara värt att stanna och undersöka Majove, men med temperatur upp mot en fyrtio grader kändes det skönt att lämna denna hetta för ett svalare Stilla Havet.

 

Som vi börjar bli vana vid är det köer som gäller vid storstäder och såklart var det inget undantag denna fredageftermiddag, då vi låg i kö från i princip hela den östra delen av Kalifornien som vi körde in från Nevada mot Los Angeles.
Förra året, då vi var i Kalifornien, blev vi väldigt förtjusta i alla trevliga badorter som ligger från Los Angeles i norr, ner mot San Diego i söder och då vi körde förbi Laguna Beach kändes det som att det kunde bli ett perfekt ställe att tillbringa några dagar och därför bokade jag in oss här på årets roadtrip. Nu blev det en riktig lång dag i bilen igen, trots att sträckan inte är mer än fem, sex timmar inräknat Majoveöknen. Vid femtiden på eftermiddagen, betydligt fler timmar än de utlovade, kom vi till sist fram till vårt förbokade hotell och här kan vi njuta av fint balkongläge alldeles vid havet.
I förmiddags tog vi oss en liten biltur med nedcabbad Mustang. Det var verkligen inte min idé att köra Mustang, men maken envisades med att detta var ett måste på årets roadtrip, så det var bara att gilla läget, men om jag fått valt själv hade det blivit en större bil. Nu efter många mil i vår trevliga bil kan jag väl till viss del hålla med om att bilen är snygg och lite häftig, åtminstone utanpå och vi har fått flera komplimanger om vår ”nice redcar”. Roligt var det idag att äntligen kunna köra nedcabbad då temperaturen här i Kalifornien är perfekt för detta.

 

 

Eftermiddagen tillbringades på stranden nedanför hotellet som är fin, men med rätt tuffa vågor att bada  i, men härligt att njuta av havets krafter genom att doppa benen för att få lite svalka.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 2 =