Seattle till Las Vegas

Årets roadtrip i USA går ju från Los Angeles till Seattle och vidare norrut för att strax innan den kanadensiska gränsen svänga av österut och köra North Cascades Highway.
 
 Då jag planerade den här resan fanns det ganska många, om och men, då jag lyckades boka in Fiji under fjorton dagar bara för att det ligger så ”nära” USA. Nu är det ju inte så nära, utan en riktig dryg flygresa på elva timmar utan mellanlandning och då vill man ju såklart tillbringa så mycket tid som möjligt på plats. Men när vi ändå var i USA ville vi ju gärna bila lite också och då tänkte jag förstås på Seattle som det inte skrivs så mycket om och det skulle vara kul att se lite mer av. Alltså blev det en lite jobbigare bilresa än vad som vi kanske trott.
 
Seattle visade sig vara en riktigt trevlig stad men kanske inte av den klassiska typen av stad utan en blandning av olika städer. Det finns inte några direkta vackra äldre byggnader utan allt kändes lite som uppbyggt under nittonhundratalet, och mycket kretsade kring havet och fisket. Om vi stannat längre i Seattle skulle man nog ha tagit bilen över med bilfärjan för att upptäcka mer av öarna som ligger utanför själva centrum, det såg verkligen intressant ut.
Det har blivit extremt många timmar i bilen eftersom vi ville se så mycket som möjligt och att det fanns just inga andra alternativ om vi ville se Seattle och inte ville köra tillbaka samma väg. Första delen av de nordligaste delarna av USA (frånsett Alaska) var både härlig och absolut värd att köra. Efter den lite halvtråkiga staden Spokane följde timmar i bilen då vi körde nästan ensamna genom delstaten Montana. Landskapet växlade från höga granskogsbeklädda berg till de klassiska klippiga bergen som går genom delstaterna Idaho, Montana och åter Idaho. Sent framåt kvällen stannade vi för övernattning i staden Idaho Falls, vi hade kört genom en ny tidszon och tappat en timme, men bodde riktigt bra utmed det riktigt fina Idaho falls, med känsla av Niagarafallen, ja faktiskt blev det en helt underbar kväll på detta lite udda ställe för en roadtrip i staterna.
I morse var det väckning klockan sex då vi hade dryga etthundra mil att köra, allt gick enligt planerna och vägen via Salt Lake City var ingen direkt höjdare men gick hyfsat bra utan några större hinder, så när vi ändå hade vägarna förbi Vegas blev det övernattning i denna galna stad. Denna gång bor vi på Hotel Paris, kanske inte världens lyxigaste men med fin utsikt över The Strip och Bellagio fontänerna.

Det blev även middag med bästa utsikt på Restaurang Eiffeltornet, dyrt men gott. Hettan är tyvärr olidlig här då temperaturen når mot de fyrtio graderna även kvällstid, så det blir en kort utomhuspromenad för att sedan gå in på något hotell för att svalka sig. Imorgon bär det av mot Los Angeles igen för ett par sista baddagar innan hemresa 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 7 =