North Cascades Highway till Spokane

Något sena efter lite strul för att få ut bilen från parkeringsgaraget kom vi till sist iväg från Seattle i morgontrafiken men som tur var inte gick ut från Seattle utan in. Bara någon timmes bilfärd från
Seattle hittade vi väg 20 som jag noga prickat av på kartan för vidare färd mot Norht Cascades Highway, allt gick enligt planerna, men dagens roadtrip var beräknad på nio timmar så det fanns just ingen tid för några incidenter. Enligt planerna hittade vi även Norh Cascades Nationalpark och besökte The Visitor center för lite information om det fantastiska området vid klippiga bergen. 

Mäktiga fjälltoppar och underbara sjöar i vackra färger kunde vi njuta av under förmiddagen. Här och där kunde man stanna med bilen för att fota och förundras över naturens krafter. För inte så många veckor sedan var detta ett snöklätt område som inte är så lätt att nå under vintertid.

 
Framåt lunchtid kom tidsenligt fram till  Winthrop  som kände lite som en turistfälla i bästa cowboystad, vi åt en liten lunch och det kändes som vi hade tiden på vår sida för att fortsätta hela väg 20 som vi hade planerat.
Tyvärr visade det sig att den väg vi skulle köra var avstängd för vägarbete efter en stor skogsbrand och ja det fanns många skyltar som varnade för detta men vi trodde nog att det skulle kunna gå att köra ändå, men nej då efter några mil stod en vägpatrull med stor stoppskylt och då var det bara att vända om och börja om på nytt. Vi tappade massor av tid och beslöt oss för att köra snabbaste vägen till dagens slutdestination, vilket även det tog resten av eftermiddagen i anspråk då vi stannade till för att titta på två gigantiska dammar utmed vår färdväg.
Visst älskat vi verkligen att åka bil och gärna långt, men dagens roadtrip kändes väl lång och när alla sevärdheterna var beskådade och det återstod ett par timmar på raksträcka genom spannmålsfälten kröp det även i både rygg och ben för att få komma fram till kvällens övernattning. Jag hade återigen bokat budgethotell men med placering mitt i centrum av den ganska stora staden Spokane.
Även Spokane har sitt vattenfall med tillhörande damm, som vi kunde beskåda under kvällspromenaden. Efter många timmar i bilen är det skönt att sträcka ut med promenad både uppför och nedför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + sex =