Roadtrip: Los Angeles Kalifornien till Medford Oregon

Det blev en lång flygresa, men som gick riktigt smidigt. Vi var tyvärr tvungna att lämna vårt lyxiga rum på Hilton Resort i Denarau redan klockan elva på förmiddagen, inget tjat i världen lyckades få oss behålla rummet längre men däremot fick vi stanna på hotellområdet så länge vi önskade. Vi la oss utmed stranden under parasoll och fick en fin sista dag. Framåt kvällen begav vi oss ut till flygplatsen och kom iväg på tid, vilket alltid känns bra. Vi lyckades även denna gång uppgradera våra platser mot en rimlig kostnad för bättre benutrymme så när vi anlände Los Angeles efter elva timmar kändes det hyfsat bra. Efter lite väntan i den gigantiska kön vid biluthyrningen kunde vi till sist hämta ut vår Ford Mustang cab för att ganska snart hamna i eftermiddagsköerna i Los Angeles.
Vår ambition var att köra ca två timmar norrut för att ta in på ett förbokat motell utmed vägen, nu tog denna rutt mer än tre timmar och när vi äntligen kom fram började det mörkna. Vi insåg också att lyxlivet är slut och nu är det motell som gäller, inte heller helt fel, men som sagt, det är lättare att vänja sig vid lyx än att vänja sig av med denna ovana.
Tidigt i morse startade vi med motellfrukost, plastade bullar och lite annat smått och gott. Vi körde genom ett grymt hett Kalifornien, över 40 grader visade temperaturen och trots att vi såg snöklädda berg blev det inte kallare. Ikväll efter dryga nittio svenska mils bilkörning hamnade vi på ett nytt motell och det är fortfarande fruktansvärt varmt. Hoppas verkligen det svalnar något då vi kör mot Seattle imorgon.
Mycket omväxlande natur har vi haft under dagens roadtrip. När vi startade i morse i södra Kalifornien var landskapet böljande av gräsbeklädda kullar, gräset var på många ställen bränt av alla bränder som härjar här i värmen. Vi körde förbi Sacramento strax utanför San Fransisco vid lunchtid och ju högre upp desto mäktigare natur. Trots lite känning av jetlag så klarade vi dagens heta resa riktigt bra och kom enligt tidtabell fram till ett nytt förbokat motell och ja, det är verkligen något visst att parkera sin bil utanför rummet, helt enkelt – roadtrip in USA!

2 reaktioner till “Roadtrip: Los Angeles Kalifornien till Medford Oregon

 • juli 11, 2017 kl. 7:01 f m
  Permalink

  Härliga och coola USA! Och alla dessa motell, mins så väl då vi för många år sedan bodde på det ena efter det andra under vår roadtrip. 🙂

  Svar
 • juli 22, 2017 kl. 2:52 e m
  Permalink

  Ja visst är det härligt. Nu är vi hemma igen men längtar alltid tillbaka

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + sexton =