Dagar på Paradise Cove – Naukacuvu Island

Fem dygn har vi snart tillbringat här på Naukacuvu Island och med facit i hand hade vi nog hunnit med ännu en ö. Yasawa Flyer kommer två gånger om dagen, den startar från huvudön vid Port Denarau klockan 8.30 och tar ca tre timmar hit till Paradiset Cove. Vid 12 – tiden brukar båten dyka upp i det smala sundet för att lämna och hämta passagerare, sedan återkommer den mellan halvfyra – fyratiden för att gå tillbaka till Fiji.

Våra dagar har varit så himla lata men härliga, vi bor underbart i en större bungalow och blev vid ankomsten uppgraderade till ett helt nytt område för endast vuxna över 18 år. Annars är här en trevlig mix med både äldre, yngre och en hel del barnfamiljer och det känns lagom att kunna dra sig tillbaka efter en dag på stranden till det knäpptysta vuxenområdet med egna pooler och skön loungemiljö.

Det urläckra utomhusbadrummet är så häftigt, att duscha under bar himmel är verkligen något alldeles extra. Vi har ju varit på andra ställen med utomhusdusch, men här fungerar vattnet perfekt, blir lagom varmt med perfekt duschstril.

 

Dagarna går sakta men säkert, vädret är perfekt trots att det är vinter här nu. Det blir inte alls så varmt i solen eftersom vinden fläktar på en del, någon dag hade vi lite mulet och en annnan dag blåste det rejält men i det stora hela har det varit riktigt bra. Även här svajar internet men det är verkligen inte av någon större betydelse, men man är ju lite nojig och vill även följa med vad som händer där hemma.

Vid hotellbokningen fick man även lusläsa det finstilta då det förutom priset ca 2000 kronor per dygn även ingick en obligatorisk avgift på lika mycket för en resortavgift vilket betyder helpension. Detta är man tvungen att ha då det inte finns några andra alternativ ute på öarna, det finns inga andra restauranger, inga butiker utan man är helt i händerna på den resort man bor på. Nu mår vi som bästa kung och drottning, då maten är både god och riklig, särskilt frukosten med underbara frukter, omeletter och andra godsaker gör att det höga priset just för maten är värt varenda öre.

 

I eftermiddag lämnar vi Yasawa Islands med båten, trots att vi är lite sugna på den där flygturen, men vi har ju många fler dagar kvar inte minst i USA när vi kommer dit i slutet av veckan, så vi måste hålla vår resebudget. Vi har några dagar kvar på huvudön men om vi vetat hur härligt det är här ute i övärlden hade vi nog dragit på vårt återvändande något dygn till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 5 =