Sorrento & Amalfi – En alldeles underbar roadtrip!

På vår italienska roadtrip bodde vi i strax utanför Sorrento vilket var perfekt för att även göra lite bilutflykter på Sorrentohalvön och ner mot Amalfikusten. Trots att hotellet inte låg precis vid centrum av Sorrento var det ändå välbesökt i hotellets restaurang, där maten var mycket god. Vi som hade lyckas få halvpension var först lite skeptiska att vara bundna till ett och samma ställe under hela fyra dagar, men det visade sig vara både prisvärt och gott.

Capriklipporna i dis.

Bila på Sorrentohalvön

Att bila på Sorrentohalvön är en av de absolut bästa bilresorna vi någonsin gjort, vilket inte är så konstigt då denna kustremsa är välkänd för sina vackra vyer sedan länge. Och ja, jag kan bara hålla med, det är mer än helt underbart här. På Sorrentohalvön finns det fler små byar som ligger pittoreskt i vackra vikar, trots att det verkligen myllrar av turister i Sorrento var det förhållandevis lugn bilkörning utmed de smala serpentinvägarna ner mot Amalfikusten. Vi stannade till vid några av för att njuta av både utsikt och atmosfären.

Vi passerade Positano som ligger som klistrat mot berget med massor av små vackra hus och villor.Det var ganska mycket folk och bilar men när vi kom fram till orten Praiano hittade vi faktiskt en parkeringsplats och då var det lagom dags för lunch.

Parkering i uppförsbacke. Lätt ner men jobbigt uppför.

Efter lunchen tyckte vi att det skulle vara skönt att ta oss ett dopp och eftersom vi har varit här förut visste vi ett bra badställe, men för att komma dit behövde man gå väldigt många trappor. 

Kyrkan i Praiano.

Efter lite flanerande i Praiano  fortsatte vi förbi Amalfi  och där var sjukt mycket folk och bilar. Jag ville så gärna stanna till även där men det fanns faktiskt inte en enda parkeringsplats så det var bara att fortsätta  till den mysig orten Minori/Maiori, där vi lyckades få både parkeringsplats och ett eftermiddagsdopp.

 Trots de korta avstånden mellan de olika orterna tar det ganska lång tid att köra som säkert berodde på att det var mycket folk och bilarpå grund av semestertider även för italienarna. För oss tog denna utflykt hela dagen och då körde vi ändå tillbaka på motorvägen. 

Väl tillbaka till Sorrento var det bara att njuta av solnedgången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − fyra =