Jeepsafari på Isla Margarita – Venezuela

Vi beslöt oss för att göra en utflykt med jeep, som vi blivit rekommenderade hemifrån. Jeepsafari skulle vara ett bra sätt för att kunna se det mesta av ön.

Även denna morgon startade i ösregn men regnet höll upp medan vi färdades runt tillsammans med två andra par i en rätt så trång jeep.

Blött förstås men det blev bättre.

Vi körde genom flera byar bland annat huvudstaden som inte är Porlamar trots att det bor mest med folk där. Porlamar är folkets huvudstad, medan La Asuncion är öns riktiga huvudstad.

Jeepsafari innebar att ett stort antal jeepar åkte tillsammans. De bjöds på dryck vid varje stopp först var det lite försiktigt med bara coca cola men sedan kom romen fram och det blev riktigt festligt.

Besök vid Marsipan-Kyrkan.

Utflykten skulle avspegla hela ön. Vi såg både den mer kuperade delen, regnskog och stenöknen samt havet förstås, det blev även ett stopp utmed Mangroveträsket med båt.

Färden gick vidare med vad jag tycker larvig ”off-road” körning. Helt onödigt men det gick ju liksom inte att bara kliva av. 

En och annan kaktus kunde man ändå njuta av medan bilarna körde runt i en helt onödig grusgrop.

Till sist blev det äntligen lunch.

Efter lunch blev det efterlängtat bad och någon soltimme innan det var dags att köra vidare mot det sista stoppet där vi fick smaka på nationaldrycken Cocoloco.

Det blev en lång och ganska tuff dag och sista timmen när vi körde hem kändes det nästan för bra. Vi åkte genom några byar och lite större orter för att till sist få en liten fin solnedgång innan regnet återigen öste ner för en kort stund.

2 reaktioner till “Jeepsafari på Isla Margarita – Venezuela

 • januari 8, 2020 kl. 12:24 e m
  Permalink

  I blog frequently and I genuinely thank you for your content.

  This article has really peaked my interest. I’m going to bookmark your website and keep checking for new information about once per week.
  I opted in for your Feed as well.

  Svar
  • januari 8, 2020 kl. 6:53 e m
   Permalink

   Hey!
   Thank you so much for visiting my website. It’s always nice when I can inspire travel. Hope you have a really nice year for travel.

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 10 =