Är jag en äkta resnörd? Nej, men lite kanske!

Läste på resebloggen 4000 mil  och blev inspirerad av frågeställningen:

Du vet att du är en äkta resnörd när du…

Här kommer mina reflektioner kring några av frågorna.

1. Alltid får frågan “Var ligger det?” när du berättar om ditt nästa resmål: Jag får oftast gillande för mina resor men även frågor som varför reser du dit, det verkar ju så jobbigt eller är det inte farligt?

2. Kan ditt passnummer utantill: Absolut, det är himla praktiskt att kunna detta utantill när man ska fylla i mängder av tråkig pappersexercis inför olika destinationer, tyvärr blir jag alltid lite nervös ifall jag minns rätt!

3. En vanlig dag på jobbet alltid har minst ett plagg som är köpt på resa. Ja hur många pikétröjor har jag och min man inte köpt under årens lopp, särskilt i Turkiet och USA.

4. Kan säga hej på burmesiska, kinesiska och japanska: Nej jag kan inga ord just för tillfället på dessa språk, men som jag tränade italienska under ett par år och till sist trodde jag att jag var halvitalienska!

5. Kan somna varsomhelst och närsomhelst: Nej tyvärr, kan aldrig sova riktigt bra om det inte är optimalt perfekt.

6. Tycker att 6 timmar är en kort flygresa: Sex timmar känns som en kort flygresa som man ändå kommer en bra bit på, alltså helt perfekt kort!

7. Alltid när du överväger ett inköp ställer kostnaden mot en resa. (nytt kylskåp, är du tokig, för det priset får man ju en vecka i Karpaterna!): Ja oftast tänker vi att detta borde vi göra på vårt hus i år, men tänker att det nog kan vänta till förmån mot nya resor.

8. Alltid äter när det serveras mat “eftersom man aldrig vet när man får mat nästa gång” Jag försöker alltid ha koll på mattider eftersom jag blir väldigt tråkig på tom mage. Därför försöker jag äta lite extra då det finns tillgång till mat, man vet ju inte när det blir något igen…

9. Inser att alla dina profilbilder på sociala medier är tagna utomlands: Kollar på mitt instagramkonto och inser att minst 75% är taget utomlands men jobbar hårt på att ändra detta!

10. Inte längre ställer resefrågor på forum. Du svarar på dem: Har aldrig ställt några frågor men hjälp många med tips och råd inför nya resor.

11. Har slutat titta på dina egna packlistor – och därmed glömmer hälften: Jobbar fortfarande med packlistor, men konstaterar att det aldrig riktigt fungerar.

12. Tycker att ovanstående faktiskt inte är hela världen: Tänker alltid, att ha gott om pengar  med sig kan hjälpa mot det mesta!

13. I sällskap med andra alltid är den som reser med minst och lättast väska: Jobbar alltid att få en lättare väska, men det är lättare sagt än gjort.

14. Ständigt har Gula-febern kortet in-gemat i passet. Du anser inte att det är lönt att ta bort det mellan Afrikaresorna: Har lyckats skippa alla vaccinationer förutom twinrix eftersom jag avskyr  sprutor, trots att jag rest mycket i Afrika. Borde ta en vaccination mot Gula febern, men har ännu inte gjort detta.  

15. Närhelst du tömmer en ryggsäck hemma alltid hittar turist-diaré-tabletter i något fack: Ja herregud, jag har hittat en hel del tablettkartor här och där som jag trott mig behöva men aldrig använt.

16. Betydelsen av bokstavskombinationerna LAX, BKK och CDG, är lika självklara som att borsta tänderna för dig. Du har dessutom hunnit skaffa dig en favoritbar på flygplatserna i både Istanbul och Addis Abeba: LAX är verkligen en av mina favoritflygplatser här börjar ofta en fantastisk bilresa. Addis A känns som en lång helvetesväntan för hemresa från Seychellerna, men Istanbul däremot ger hopp om en ljuvlig semster.

17. Ändå äter glass, buffé och skaldjur i Afrika och är ute och lullar själv efter mörkrets inbrott i Brasilien. För de där nybörjar-reglerna gäller ju inte dig längre: Oavsett destination är jag alltid försiktig men känner att jag borde vara något mer försiktig på destinationer där jag oftast tar allt för givet. Lite skoj måste man alltid ha oavsett risker, annars skulle det inte vara kul!

18. Medvetet reser hem i lite skitiga outdoor-kläder, för att alla på flyget ska se att du varit ute ett tag: Nja har oftast köpt nya kläder då det behövts.

19. När någon frågar efter restips är du noga med att aldrig nämna ett resmål med chartertrafik: Jag försöker ge goda tips utifrån vilka personerna är. Vill de veta mer om en plats som jag varit på ger jag det alltid oavsett charter eller annan typ av resa. 

 

20. Alltid frågar andra hur många länder de varit i, bara för att sedan kunna briljera med dina +50: Vill inte briljera med de länder jag varit i, men är alltid intresserad av var andra har varit.

21. Börjar varannan mening eller mer med “När jag var i…” Nej knappast, vill inte sticka ut och berätta var jag har varit.

22. Tycker att den här listan är rolig: En jätterolig lista som man får ta som man vill.

Läs också om 10 tecken på att du eventuellt rest lite väl mycket den senaste tiden.

Hur många rätt får du? Kanske inte så många, men lite resnörd är jag nog ändå!

2 reaktioner till “Är jag en äkta resnörd? Nej, men lite kanske!

  • mars 6, 2018 kl. 3:01 e m
   Permalink

   Tack Sofia! Alltid roligt när någon tittar in på Majippa Resor!
   Christina

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − femton =