Bilresa på SicilienItalienSicilien

Besök på stränder och vingård runt San Leone och sydvästra Sicilien

Efter att ha besökt flera städer och badorter har hettan slagit till rejält och vi har blivit lite lata. Under vår tvåveckors rundresa på Sicilien har vi nu kommit fram till San Leone. Här bor vi på trevliga Best Western Discuri Bay Palace strax utanför Agregento i San Leone. 

Det är ett bra ställe som utgångspunkt för att besöka andra intressanta sevärdheter.

Även ett och annat dopp i hotellpoolen blir det under denna heta roadtrip på Sicilien.

Efter några baddagar fortsätter vi västerut mot Marsala, här har vi bara en övernattning och hamnar på det fina New Hotel Palace. Hotellet är en gammal militärbyggnad eller liknande som man gjort om till ett femstjärnigt hotell i lite gammaldags klassisk stil.

När vi anländer bjuds det på Marasalavin med kakor och en stor fruktkorg. Efter Medelhavsbad är det förstås härligt att ta sig ett dopp i den fina poolen där vi är helt ensamma.

Boende på vischan

Tyvärr ligger hotellet strax utanför Marsala så det är en bit att ta sig till fots om man ville se mer av denna stad. Vi nöjer oss med att ta oss till en närliggande restaurang som inte ser så mycket ut för världen, men som serverar underbar fisk på en parkeringsplats mellan två fastigheter. Under dagen tjänar utrymmet som garage och parkeringsplats och på kvällen svidar man om och det blir en superfin och trevlig restaurang.

Trapani & Erice

Efter att nästan ha varit ute i två veckor har vi nästan kört runt hela Sicilien och de sista dagarna tillbringar vi på den västra delen av ön ganska nära Trapani och vi passar vi på att göra en liten biltur dit. Väl där konstaterar vi att det verkar intressant att ta sig upp mot stadens högsta topp – bergsbyn Erice.  

Alltid lite kul att hitta intressanta sevärdheter.

Vi flanerar runt bland stenhusen med vacker vy över kullar och hav. Ericse ligger 750 meter över havet

 ‘

Vi handlar lunch på caféet i form av goda panini men blir förstås lite sugna på alla godsaker som vi har framför oss.

 

Boende på vingård

Efter lite bergssightseeing kör vi allra längst ut på den västra udden San Vito Lo Capo. Här finns dramatiska berg, men det är ändå inte långt till fina sandstränder heller och det är bara en timmes bilresa till PalermoVi vände dock tillbaka mot Marsalatrakten igen för ett litet stopp på vingården Baglio Oneto. Här bor vi i supertrevlig miljö mitt ibland Marsalas vingårdar med vidundlig utsikt över horisonten.

Vingården är riktigt trevlig med underbar mat och helt perfekt vin förstås. Kanske lite dyrt men absolut värt pengarna. Jag har som vanligt bokat rum med balkong och precis som vanligt kan vi naturligtvis inte sitta på balkongen förrän solen gått ned, då först är det möjligt att vistas ute eftersom värmen i slutet av juli inte är någon höjdare.

Vad tyckte vi om årets roadtrip på Sicilien?

Efter att ha tillbringat en eftermiddag och kväll är det dags att köra till det sista stoppet, Balestrate. Här stannar vi endast för att det är ett perfekt läge nära flygplatsen utanför Palermo. Tyvärr går tiden alldeles för fort och snart är det dags för hemresa.

Vad tyckte vi om Sicilien?

Vi fick två trevliga veckor på härliga Sicilien och det är svårt att välja en favoritplats. Vi har sett många fina ställen och den södra sidan är kanske inte lika exploaterat som den norra och östra sidan, samtidigt som vi är mycket förtjusta i både Cefalú och Taormina som känns lite elegantare än orterna på den södra sida.

Maten och vinet är underbart gott var man än är och boendet är lika bra i söder som i norr. På den södra sidan verkade det vara mindre med utländska turister medan vi hörde mycket av de nordiska språken på norra sidan. Så kort och gott Sicilien är verkligen ett säkert kort var man än reser där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 8 =