Mecklenburg - VorpommernTyskland

Rügen – Binz i Tyskland

Efter dryga fyra timmar är vi i land i Tyskland. Solen skiner och det känns lite som att vi fortfarande är kvar i Skåne eller möjligtvis Danmark och kanske beror det på att denna del av Tyskland faktiskt varit svenskt på 1600-talet. Under stormaktstiden på mitten av 1600-talet roffade Sverige åt sig vissa delar av norra Tyskland där Rügen ingår i det som brukar kallas för “Svenska Pommern”.

Liten rundresa i Rügen

Istället för att köra direkt till Binz kör vi norrut för att se så mycket som möjligt av Rügen. På kartan verkar Kap Arkona vara en intressant plats så vi styr bilen ditåt, det ligger inte så långt från Sassnitz. Tyvärr är det ganska många andra påskfirare som också vill utforska just norra Rügen denna eftermiddag så det biltrafiken går ganska långsamt, och långsamt är något som vi (maken) verkligen inte gillar. Det är dessutom kö till betalparkeringsplatsen, så då struntar vi faktiskt att fortsätta vår resa åt Kap Arkona. 

Mot Binz

Vi kör istället söderut igen, förbi Sassnitz och bara 15 minuters bilfärd därifrån ligger den trevliga badorten Binz, där vi bokat boende via Stena Line paketresa = färja + boende.

Boende i Binz

Vi har alltså bokat boende på Hotell Strandhotel RugardVi blir verkligen mycket förtjusta i det trevliga hotellet som visar sig vara ett riktigt toppenhotell både med läget vid havet och trevlig restaurang. Kanske är rummen lite slitna med 80 -tals inredning, läget nästan direkt på den långa strandpromenaden är perfekt för att utforska mer av Binz. 

 

Vi upptäcker Binz

Vi checkar in på hotellet och ger oss sedan snabbt ut på den fina strandpromenaden och den vita fina stranden. Det blåser en del men solen skiner tappert, det känns ändå okej att promenera runt lite.

De magiska korgstolarna har jag sett lite här och där i norra Tyskland men aldrig hunnit testat, nu är det  äntligen läge, men tyvärr det är sååå kallt. Det blåser rejält från havet.

  Mycket fin badstrand med en helt fantastisk mjuk och fin sand. 

 En gammal attraktion redan från tidigt 1900-tal är den 600 meter långa havsbryggan. Bryggan har förstörts i bränder men byggts upp igen. Vi promenerar naturligtvis ut på den fina och nyrenoverade bryggan.

Det är kallt men alla var inte lika frusna.

Att promenera längs den fyra kilometer långa strandpromenaden gör att det blir en riktigt trevlig Påskafton. Förutom den fina stranden finns det många och vackra hus i sekelskiftesarkitektur här i Binz.

Vi bokar bord på vårt hotell trots att vi blivit tipsade om att det skulle vara billigare och minst lika bra att äta ute på stan. Det är ändå lite bekvämt att bara smita in i hotellets egen restaurang och maten smakar bra, det blir en riktigt god fisk med trevlig utsikt.

På självaste Påskafton är stranden fylld med små vedbrasor, typ vår valborgseld fast mindre.

Efter den goda middagen är det bara att sätta på sig joggingskorna igen och ge sig ut för fler promenader och upptäckter. Äntligen får jag testa den där mysiga strandkorgstolen, tyvärr inte i sommarvärme. Det blir en lång Påskafton 2014, men ju längre dag desto mer tid för upplevelser. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tre =