AfrikaSeychellerna

Semester på Mahe – Seychellerna!

 

Hemma igen efter tio dagars jullov på Seychellerna, Lite budget hade jag tänkt då jag hittade denna resa i höstas och slog till när jag ändå tyckte att flygtiden inte var så extremt dålig. Vi flög från Stokholm  med Ethiopien Airs nattflyg till Addis Abeba, med en kort mellanlandning i Wien för att hämta upp flera passagerare. Denna resa tog nio timmar, helt okej med både mat och vin ombord. Sedan blev det dryga två timmars väntan till nästa tripp mot Seychellerna som tog oss ca 3,5 timme till.
Då vi anlände till Mahé på Seychellerna var det eftermiddag och det kändes helt klart att man både hunnit firat jul hemma i Sverige och suttit en natt på flyg. Det behövdes förstås inte många timmar för att piggna till i detta underbara klimat.

 

Mahe är huvudön på Seychellerna och är trots det ganska liten. Vi hade bokat boende på den västra sidan i Beau Vallon, efter någon halvtimmes transfer kom vi fram till super trevliga Bord Mer Villa. Hotellet som egentligen är ett Bed & Breakfast med möjlighet till självhushåll.
På morgonen satte vi oss bara ute på vår balkong så fick vi frukosten serverad direkt på plats, så himla mysigt.

 

Inte många meter från hotellet låg Beau Vallons vackra strand som är som gjord att strosa runt på. Vattnet är underbart varmt här i Indiska Oceanen men tyvärr är vågorna ganska tuffa, det gällde att vara försiktig när man badade.

 

 

 

Det blev nio riktigt härliga dagar även om det inte är optimalt att resa hit nu i december och januari eftersom det regnar en hel del. Även vi fick under ett par dagar en del regn, men det kunde ha varit värre.
Hemresan blev väl lång, men det är kanske inte något man tänker på då man bokar sin resa. Bara man kommer till resmålet på bästa tänkbara tid är det väsentliga, hem kommer man alltid. Nu tog det 24 timmar från hotellet på Seychellerna till Stockholm /Arlanda, lite väl många timmar för en resa som inte behöver ta mer än tretton – fjorton timmar, om man inte behöver vänta på olika stopp.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =