Fiji Robinson och mitt Fiji

Jag är verkligen ingen tv-slav men en serie kan jag inte låta bli att följa och det är såklart Robinson. Jag kan inte direkt påstå att jag är särskilt förtjust i seriens innehåll med alla de lite barnsliga intrigerna  mellan deltagarna, men bilderna på vit sand, turkost hav och vacker grönska gör min dag. Extra kul är att årets säsong av Robinson är inspelat på Fiji eller egentligen Yasawa Island som är belägen i den yttersta ögruppen bland Fijis alla 330 öar.

Förra sommaren tillbringade vi tretton dagar på Fiji och Yasawa Islands och visst känner jag igen mig i tv – serien Robinson även om vi inte vistades på samma ö så visar serien bilder precis så som det är.

Absolut värt den långa flygresan

Efter en extrem lång flygresa Stockholm / Los Angeles 11 timmar och Los Angeles/Nadi  11 timmar samt en sex timmars båtresa vaknade vi tidigt vår första morgon på Taweva. Vi smög ut i gryningen för att inte störa någon men det fanns ingen att störa eftersom vi var nästan helt ensamma på resorten, ja lite som jag föreställt mig det är på en Robinson ö. Pigga trots den långa resan från andra sidan jorden mötte vi soluppgången och fick ett par oförglömliga dagar i paradiset.

Coconut Beach

Vi bodde långt norrut i Yasawa på en helt fantastisk ö och resort med det passande namnet Coconut Beach på ön Tavewa. Varje morgon steg vi upp i ottan för att få uppleva de magiska soluppgångarna och närmare en Robinson ö än så här har jag aldrig tidigare varit. Vi var bara tio, elva gäster på Coconut och det gjorde att vi kunde rå den vackra och ganska långa stranden nästan helt för oss själva.

 

Det är till viss del tidvatten men av den mildare sorten. Vattnet blir betydligt grundare då och då men det är inga problem att bada. Kanske är det inte riktigt så varmt i vattnet som man kan tro vilket jag även har observerat i serien Robinson då deltagarna inte badar särskilt ofta. Nu vill jag inte påstå att det var kallt men mer uppfriskande, kanske 25 grader som mest eller något mer särskilt på eftermiddagen.

Två gånger om dagen promenerade vi så långt vi kunde på den kanske kilometer långa stranden. Vi satt i sanden och tittade på sandkrabborna som sprang fram och tillbaka och grävde ner sig i små hål eller så blickade vi ut mot det kristallklara havet. Dagens stora händelse näst efter måltiderna var att titta när färjan Yasawa Flyer anlände vid halv tre tiden på eftermiddagen, då någon skulle lämna Coconut Beach och några nya som anlände till ön.

Vi fick ett par härliga dagar på Fiji eller egentligen Yasawa Island och med facit i hand kanske vi skulle ha lagt någon dag extra här ute. Det finns många fina öar och man skulle ha passat på att stannat betydligt längre, för vi kommer nog inte tillbaka den närmaste tiden.

Paradise Cove

Vi lämnade Coconut Beach med Yasawa Flyer för nästa ö och resort – Paradise Cove på Naukacuvu Island. Även denna ö var paradisisk men efter vårt besök på Robinson ön kändes det inte lika exotisk. Paradise Cove är en betydligt större och lyxigare resort och vi fick äran att bo i en av de helt nya bungalowerna för vuxna över 18 år, men lyx är ju inte enbart det materiella, jag föredrar mer det unika vi mötte ute vid ön Tavewa. Fast badrummet på Paradise Cove var så himla läckert och hela miljön runt om doftade fortfarande nytt och det är ju något visst att vara de första gästerna på ett hotell, eller område som i detta fall.

Dagarna på Fiji gick alldeles för fort och snart kom Yasawa Flyer och hämtade upp oss för vidare färd mot huvudön Fiji och ytterligare några dagar på norra Fiji och Denarau. Vi bodde på Hilton Fiji Beach Resort en mycket fin resort som hade allt, men efter vårt besök ute på Yasawa kändes Denarau lite som vilken semesterort som helst och känslan av att vara på andra sidan jordklotet var inte lika intensiv här som ute i övärlden.

Trots den långa resan till Fiji kan jag varmt rekommendera detta paradis, men ett måste är att ta sig ut i på öarna runt om huvudön Viti Levu. Det finns fler ögrupper värda att besöka och tv-serien Robinson ger en bra bild av hur vackert det är här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + tre =