Kroatien

Pula i Kroatien bjuder på sol, bad och oväder

Under vår andra dag i Pula står vi sammanlagt ett par timmar i bilkö och vi tycker nog att vi är värda en extra stor öl till dagens lunch, (lasagne). Vi tänker äta länge men när vi sitter på en av hotellområdets restauranger tittar plötsligt solen äntligen fram.

Vi kastar i oss maten och rusar ut till närmaste badplats, som jag längtat efter att ta ett dopp i det fina kristallklara havet. På den anläggning vi bor badar man antingen från klippor, stenstrand eller från stege direkt ned i vattnet.

Stort och trevligt hotellområde nära havet.

Efter sol blir det oväder

Men säg den lycka som varar för evigt, redan samma kväll drar det ihop sig till ett ordentligt oväder och det precis inför Kroatiens viktiga och väldigt spännande match i semifinalen(fotbolls VM) mot England. Här och där har man satt upp större tv-skärmar och folk har bänkat sig i god tid både utomhus och inomhus för att få en bra plats. Vi sätter oss istället på balkongen för att njuta av hur ovädret drar in samtidigt som vi kan ha koll på tv:n hur det går i matchen och det blir ju seger till Kroatien, så roligt att de är i VM – Final. Lycka i Kroatien.

Vår sista dag startade återigen med mulet väder som övergår i ösregn, men innan lunch kommer solen fram och vi får en härlig dag med både långpromenad, bad och god mat.

Lunch med härlig vy.

Kvällspromenad utmed havet.

Redan dags för hemresa

Vi trivs riktigt fint här i Pula och har nog kunnat tänkt en fortsättning i Kroatien. Det hade varit perfekt att fortsatt söderut för att se mer av Balkan, men nu är det redan dags att börja tänka på hemresan. Vilken väg är den bästa? Det finns många planer, men så lite tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − sju =