Hemresa via Apulien & Östra Italien

pesc

När vi väl var framme på fastlandet var det dags att påbörja hemresan. Vi skulle köra över till den östra sidan så det var bara att sätta fart.

hemr

Lunchmacka på en bensinstationparkering, här säljs goda smörgåsar med massor av olika pålägg.

Sent på eftermiddagen körde vi in i provinsen Apulien och den lite speciella staden Martina Franca. Husens arkitektur är verkligen speciell, de kallas för trullihus, ser ut som små vita svampar med spetsiga hattar.

mf

  Martina Franca är en helt fantastisk plats som var ljuvlig att besöka. Inte långt ifrån vårt hotell låg stadens små gränder i vit kalksten.

mf

Besök i grotta Castellana! 

grotta

Efter detta stopp blev det köra av på Italiens östkust, en ganska tråkig sträcka, inte alls lika trevlig som den västra sidan. Det blev ett par långtråkiga timmar i bilen för det fanns just ingenting att se. Vi kom fram till staden Pescara i provinsen Abruzzo tidigt på eftermiddagen, där vi hade bokat hotell alldeles vid stranden och det blev ännu ett par timmar i ett varmt och gott hav.

pesc

På kvällen blev det lite stadsvandring och middag såklart i ett ganska turistbetonat Pescara.

pesc

 

Nästa morgonen bar det iväg norrut och efter ett par timmar var vi framme i trevliga staden Grado. Även denna ort lite speciell med lite 30-talsstämning. För att få bada på stadens beach måste man betala för att komma in på stranden och om man dessutom skulle ha strandstol fick man betala för det också. Sen var det en bra bit att gå innan man äntligen kunde doppa sig. Det var otroligt långgrunt och väldigt varmt i det grunda vattnet.

gra

Vi bodde på ett lite halvdant hotell men med ett häftigt namn…!

gra

Lite kvällsvandring med middag och glass hör alltid till även fast vi bara stannar över natten.

gra

Grado håller med egen småbåtshamn mitt i centrum.

gra

Nästa morgon lämnade vi Italien och körde in i Österrike via Innsbruck och vidare mot Tyskland och München och ett besök i Fürth strax utanför Nürnberg, där vi har bekanta som bor. När vi besöker Fürth brukar vi alltid bo på Hotell Mercure.

fur

 

Inte världens roligaste hotell men de serverar en underbart god buffé i riktig tysk anda. 

Efter vårt lilla besök i Fürth var det dags att köra de sista milen upp genom Tyskland och till båten i Travemünde. Även från Tyskland går färjan kl 22.00 och man anländer till Trelleborg vid 7.30 morgonen därpå.

fur

 

hemr

hemr

Morgonen den 22 juli var vi hemma i Sverige igen – dags att planera ny Bila i Europaresa!