Franska & Italienska Riverian

10

Det blev dags att lämna Spanien och det blev en heldag i bil, det är 73 mil att köra från Lloret de Mar till Menton på Fransk/ Italienska Rivieran. Vet inte riktigt varför jag valde just Menton för det ligger ju i Italien, men hotellet låg väldigt nära stationen som tog oss tillbaka till Frankrike och Nice.

10

  I Menton hamnade vi på ett enstjärnigt hotell, mycket billigt, 139 euro för två nätter, inklusive frukost. Trots det sjabbiga rummet var det lite fransknostalgi och själva Menton var en jättetrevlig stad med en härlig strandboulervard med många resturanger och mycket god mat, tror nog att det här musslorna smakar som allra bäst.

10

10

10

10

 

10

Jag gillade verkligen Menton där vackra byggnader blandades med äldre nötta och trötta, men charmiga hus.

 10 

13

10

Från Mentons station tog det inte alls lång tid att komma till Nice.

10

Väl frame i Nice letade vi oss ner mot havet. En hel del vackra byggnader som ligger fint inbäddat bland restauranger, caféer och butiker. 

10

10

10

 10

10

10

Även Nice har en beach, vet inte ifall jag hamnade fel men Nice kan inte skryta med någon mjuk fin sandstrand utan en riktigt stenigt och väldigt fullsatt strand.

10

När vi kände oss klara med Nice satte vi oss på tåget och åkte mot Monaco och Monte Carlo.

10

10

10

10

Färden till Monte Carlo i Monaco tog bara 10 minuter, har för mig att det var två stationer i mellan. Järnvägsspåret slingrade sig utmed den fantastiska kusten och man kunde se flera orter som låg som fastnaglade på bergssluttningarna med havet som närmsta granne.

10

10

10

10

10

Är det något som jag tycker är riktigt häftigt här i Monaco är det just det här med lite extra av allt. Alla lyxyachterna och så bilarna….!

10

Jo det är en Bugatti – hade aldrig hört talas om denna otroligt lyxiga och så dyra bil innan yngste sonen lärde mig att jag måste fatta att det finns andra märken än Volvo och ja sedan den här dagen tror jag förstått vad han menar. På Bugatti kan man se mer.

10

10

Vi vandrade vidare mot Casinot.

14

10

10

Det blev inget spelande för oss men vi smet in och kollade. Det var absolut förbjudet att fotografera!

10!

Monte Carlo är underbart och hit vill jag gärna återkomma. Vi körde dock vidare mot Italien som också bara är bäst – först skulle vi bara baxa ut bilen!

10

Italien/Ligurien eller Hem