Stockholm – Pisa

Italien 2009

Midsommarafton den 19 juni 2009 lämnade vi ett regnigt Stockholm och körde mot Trelleborg i Skåne. Det var dags för en ny bila i europaresa mot södra Italien med ett par olika stopp i bland annat Toscana, Campanien och Kalabrien. Vi startade vår resa från Vallentuna och körde mot Skåne och Trelleborg.

Vättern

Resan genom södra Sverige bjuder på vackra vyer som bland annat Vättern och Gränna, fotad från Brahe Hus, även kallad Sveriges ”Gardasjö”. (Enligt några Huskvarnabor) 

Ett stopp i Helsingborg gör vi alltid och en titt på vår gamla badstrand i Rydebäck är trevligt.

rydebäck

Tyvärr var inte vädret det bästa men här kan verkligen vara helt underbart när solen skiner som bäst.

Skåne

Årets bilresa bjöd på ett blandat sommarväder med både sol och en del regnskurar samt åska.

Väl ombord på TT-Lines Trelleborg / Travemündefärja kunde vi njuta av lite gott att äta & dricka och en natts god sömn innan resan fortsatte genom hela Tyskland till Mûnchen på autobahn.

Trelleb

 

Färja

 Lämnar Sverige

Tidigt midsommardagen anlände vi till Travemünde och vi hade långt att köra, ända till München ca 90 mil.

Autobahn

Många timmar i bilen blev det men det finns många fina rastplatser. Det är förstås ett måste att stanna till lite då och då, det krävs att man är väldigt uppmärksam i trafiken, särskilt då hastigheten går betydligt snabbare än hemma.

München

Framåt middagstid var vi framme vid hotellet som vi bokat tillsammans med färjeöverfarten i ett ”Bila&Vila-paket”, inte det billigaste sättet att transportera sig till Tyskland men ett bekvämt sätt. 

  Österrike regn 2

Nästa morgon körde vi genom Österrike och in i Italien, via Brennerpasset och passerade Gardasjön (utom synhåll tyvärr), för att på söndagseftermiddagen hamna i den italienska badorten Viareggio, strax norr om Pisa i Toscana.

sterrike 3

Viareggio 1 

Äntligen hav och sol! I den lite exklusiva badorten Viareggio var allt perfekt anordnat för strandliv. Solstolarna och parasollen stod på rad. Badglada italienare trängdes på den fina stranden och på alla mysiga kaféer för lite afterbeach-drinkar.

Solstolar VR

Hotell i VR

En och annan tuff bil fanns på parkeringplatserna och kanske inte så dumt att köra runt med i europa.

Ferrari

 Viareggio kväll

Viareggio är  fullt med flotta hotell i 20 – 30 – talets jugendstil.

Nästa morgon kunde vi inte låta bli att besöka Pisa igen. Det lutande tornet i Pisa, (Torre Pendente) har sin speciella charm och trots att vi var där för två år sedan var det trevligt att ta lite nya bilder och njuta av atmosfären.

Pisa front

Arbetet med det lutande tornet påbörjades redan 1173 och började luta redan innan den tredje våningen var klar 1274. Arbetet med att färdigställa tornet fortsatte trots lutningen och tornet stog klart i mitten av 1300 – talet. Att tornet trotsar  tyngdlagen är givetvis en stor turistattraktion, men trots tusentals turister som beöker platsen varje dag och som vill ta de obligatoriska Pisabilderna känns det ändå ganska rymligt.

Pisa 09a 

 

Pisa Allm

Resan fortsatte söderut mot den lilla ”svenska” badorten La Serra ca 17 mil söder om Rom. Jag ville gärna besöka Capri och geografiskt sätt, passade La Serra utmärkt för detta besök. 

Fortsättning följer.