La Serra i Campanien till Briatico i Kalabrien

La Serrra 10

 Efter vår Capritur kändes det skönt med ett par dagars vila i en solstol i svenskbyn La Serra. Vi bodde bekvämt men absolut inte 4 – stjärnigt utan snarare 2 stjärnigt med tanke på bungalowernas standard, men priset för en vecka var rimligt.

 La s 13

Helt okej bara man har strand och hav intill husknuten som vi utnyttjade maximalt.

Italien 09 2 strand

Rent och fräscht och hyfsat varmt i vattnet, kanske 25 grader sådär. Vissa dagar var det ganska lite folk, det kändes riktigt lyxigt att njuta av bruset från havet med en god bok.

Lserra bad

Vädret var det lite si och så med, vissa eftermiddagar hade vi både åska och regnskurar, men då kunde man ta ett dopp i poolen eller sitta under tak på terassen tills solen åter kom fram.

La serra 14

 Någon vattensport fanns inte, man slapp oljudet från vattenskotrar och motorbåtar, det hör ju inte till vanligheterna när man turistar vid Medelhavet.

La Serra 12

Bad LS

LS månsken

Nästan all personal är svensktalande på La Serra och man  blir verkligen väl omhändertagen, det finns även många sevärdheter runt om, som Pompeji och vulkanen Vesuvius.

 LS 

Efter några dagar i semesterbyn hade vi vilat upp oss, badat och solat.

  LS Bil

Åter dags att starta bilen för att köra mot Briatico, fast först gjorde vi en liten avstickare till Sapri.

 Efter att ha läst en artikel i DN om den lilla badorten Sapri blev vi sugna att se hur det var där. Eftersom det inte ligger så långt från motorvägen ner mot Kalabrien, gav vi oss ner från bergen på krokiga och smala vägar ner mot havet. Vägen till Sapri är väldigt spännande och otroligt vacker. Sapri skulle vara som ”Italien som på 50-talet”, med storslagen natur och långt från massturism, det skulle vara lite speciellt, stod att läsa i reportaget i DN.

Bara resan ner var ett litet äventyr och väl nere i Sapri, stannade vi och fotade lite och konstaterade att här skulle man nog kunna stanna några dagar.

Saphri

Saphri

Gatan leder ner genom byn ut mot strandpromenaden, där man kunde ta sig ett dopp eller äta en glass på något litet café.

Saphri

Saphri

För två år sedan var vi i den lilla badorten Briatico som ligger strax norr om de något mer kända Tropea och Capo Vaticano. Då bodde vi i en ganska speciell semesterby Green Garden, ett ställe som inte var så kul – tyckte jag först. Men skam den som inte kan ge ett ställe en chans, så istället för att dra därifrån som jag först tänkte göra, fick jag uppleva italiensk genuin supertråkig men en charmig liten by som ligger underbart högt uppe på en klippa med havet som närmaste granne. Från semesterbyn är det en bit att gå upp till den lilla stadskärnan och där utsikten är som allra bäst ligger ett litet familjägt hotell Costa Azzurra. Där hade vi nu i år bokat för att riktigt kunna njuta av vår tillvaro. Hotellet är väldigt enkelt, men billigt och utsikten över havet är bara helt rätt.

Briatico 4

För att komma till Briatico norrifrån måste man köra genom den charmiga orten Pizzo, där får man verkligen trängas på de smala gatorna. Här ska både bussar, lastbilar och småbilar kunna mötas – det blir trångt!

Briatico 1

Eftersom vi hade varit en hel vecka i Britatico tidigare hade vi tyvärr bara bokat två nätter, man kan inte stanna för länge – det finns ju såå mycket mer att se. Dessa två dagar blev en riktig favorit i repris!

Italien 09 1

Vackert och otroligt lugnt.

It 09 4 Briatico

Här finns inte heller så många turister.

It 09 5

Högt uppe på klippan ligger hotell Costa Azzurra.

Hotell

Lyan

Briatico 8

Fiskebåtshamn!

Hamn

 hamn

Typiskt Briatico – havet, fisket och lugnet.

hamn

 Middagarna är underbara, här njuter man förstås av fisk!

Mat

Äta kan man göra länge, sedan blir det en kvällspromenad för att njuta av den fantastiska utsikten.

Kväll

 När mörkret har lagts sig återstår promenaden hem till hotellet men först en liten stadsvandring över det ödsliga torget med en gelateria som bjuder på makalöst god glass.

Briatico kväll

 Glassen

Mycket mer finns inte att göra här i Briatico. Vill man ha kvällsskoj får man åka vidare till den mer turistvänliga orten Tropea – där kan man både roa sig och shoppa.

Kvällssol

Fortsättning följer