San Francisco

14

På väg till Kalifornien!

14

Mycket vacker väg från Reno till Kalifornien. Man förstår att det kan vara likadant som Österrike eller Schweiz på vintern.

14

 

14

Ju närmare San Francisco vi kom desto fler bilar. Vi hade tänkt göra ett stopp i staden Sacramento men köerna var inte roliga det var bara att fortsätta mot San Francisco.

14

Inga problem att ligga i kö med denna underbara utsikt. En roadtrip är en roadtrip, självklart ska det vara massor av bilar, vägar och (köer).

Oakland Bay Bridge så fantastiskt vacker!

14

14

14

14

14

14

14

San Francisco dyker sakta men säkert upp.

14

14

Mitt i San Francisco hade vi bokat hotell. Inga problem alls att köra bil in till hotellet denna eftermiddag.

Jag har alltid respekt för storstäder och biltrafik sedan våra bilresor ute i europa och inte minst i Italien där vi nästan fastnat med bilen i små gränder. Så är det verkligen inte på de ställen vi kört i USA. Snarare tvärtom, USA är bilens bästa vän och så även i storstaden San Francisco men det är rätt dyrt att parkera bilen.

14

14

Från vårt hotell kunde vi skymta Golden Gate Bron.

14

14

Två nätter i San Francisco bara att promenera ut på stan men det var ganska tungt särskilt uppför.

14

14

 

Skönt när man kommit upp på toppen.

14

På eftermiddagen blev det ganska snabbt kallt. Vi hade ju haft omkring 35 – 40 grader från Florida, Texas och senast i Nevada. Nu var det betydligt kyligare och även med lite vind när man kom upp på höjderna i S F. Så länge solen sken kändes det riktigt skönt men senare på kvällen då var det nog inte mer än 10 – 15 grader.

14

Vi hade spanat in Alcatraz och hade väl inga direkta planer att åka ut på någon guidad tur. Ska man göra det, måste man boka flera månader i förväg om man inte får någon slags restplats. Hursom helst så såg vi en båttur där man under ca 45 minuter körde ut till Alcatraz och åker runt ön detta kostade bara 10 dollar per person och just tidsmässigt passade det oss bra.

14

Visste inte riktigt hur kallt det skulle bli men vi fick filtar att värma oss med när vi kom ombord. Så gav vi oss ut på havet det gungade rätt bra men inget som störde.

14

14

Vackra San Francisco!

14

Golden Gate Bridge

14

14

Dryga femton minuter senare var vi framme vid södra sidan av ön. Vi fick ju inte stiga i land utan fortsatte österut och sedan norrut och till sist runt till den västra sidan där kvällsolen lös upp.

14

14

14

14

14

14

14

14

14

Intressant att ha sett Alcatraz från utsidan, men det var kallt – riktigt kallt!

14

 

Oakland Bay Bridge (igen)

14

Det bästa med kvällens boattrip var nog att få se San Francisco från havssidan.

14

 

14

14

Nästa morgon var vi tillbaka vid stationen för att åka Cable Cars de klassiska spårvagnarna som kör över kullarna i S F.

14

14

Vi startade nere vid hamnen och tog oss till ändstationen vid Union Squeer.

14

14

14

14

14

14

14

14

Ändstation Union Squeer!

14

14

14

Det kändes som om det var ganska långt tillbaka till Fisherman´s Warf där vi hörde hemma. Tyvärr var det alldeles för lång väntetid för spårvagnen tillbaka, jag har så himla svårt för köer jag går hellre flera kilometer istället. 

Det var inte så jäkligt som vi först trott vi tog det lugnt uppför går ett kvarter och sedan vila och ganska snart var vi uppe vid Nob Hill.

 

14

Väl högst upp var det nedför och vi hamnade i Chinatown.

14

14

Transamerica Pyramid S F högsta skyskrapa.

14

Riktigt förstorad bild eftersom vi inte orkade gå hela vägen fram men här är S F krokigaste väg som ska köras någon gång.

14

Efter en riktigt lång men härlig promenad var vi åter nere i Fisherman´s  Warf och äntligen lunch. Maten var betydligt godare än den ser ut verkligen riktigt färska räkor som tyvärr är friterade men ändå så himla goda! 

14

Efter lunch var det dags att leta sig ut till Golden Gate Bridge. Vi fick promenera en bit till busslinje 28 som gick hur ofta som helst. På mindre än en kvart var vi ute vid GGB.

14

15

Lite otur med vädret hade vi men under sommarmånaderna får man räkna med dimma vid Golden Gate även om solen skiner.

14

14

Det känns verkligen så härligt att äntligen få se Golden Gate bron. Jag som är så himla förtjust i vackra broar och det är väl det minsta man kan säga om denna bro.

14

14

14

14

14

14

14

14

Då vi bara stannar två nätter gäller det att vara effektiv. När vi var klara med Golden Gate åkte vi hem med buss till hotellet men väl där var det bara att ge sig av igen. Vi började bli hungriga och det var dags att hitta restaurang.

14

Vi kom ner till Fichermans´s Warf igen och hittade denna riktigt fina restaurang.

14

Vi fick ett bord för två med magisk utsikt över the bay.

14

Verkligen ett riktigt trevligt ställe helt i min smak. Många fina tavlor från förr och seafood – såklart!

14

To the starter – oysters!

14

Att vänta på nästa rätt var absolut inga problem – underbara tavlor från en svunnen tid prydde hela restaurangen.

14

14

14

14

 Dags för varmrätten –  Shrimp & Clams så himla gott!

14

14

Glada och mätta lämnade vi detta undebara ställe!

 14

Fin avslutning på våra två intensiva dagar i San Francisco!

14

14

14

Nästa morgon körde vi söderut, vi körde kustvägen Hwg 1 ner mot Los Angeles.