Niagara Falls – Charleston

15

Vi stannade bara i Kanada över natten och åkte sedan tillbaka in i USA över samma bro ”Rainbow Bridge” som vi kom från dagen innan. Det blev förstås stopp i tullen men eftersom vi var helt ensamna vid åttatiden på morgonen gick det hela väldigt snabbt. Några frågor vart vi skulle, var vi hade varit och om vi hade med oss något med oss från Kananda och sedan fick vi köra vidare in i USA. 

15

Dagens bilresa tog oss ända ner till Washington D C, det blev många mil och timmar i bilen. När vi till sist närmade oss Washington var det mycket trafik men det rullade på och när vi nästan var framme skulle vi bara ta en bensträckare och knappa hotellets adress i Gps:n. Vi hade kört av på ett litet konstigt ställe och stannade till utanför ett rejält gallerstaket då en vakt kom utspringade och pekade på vår bil. Jag sa till maken att det är nog läge att dra härifrån men han skakade på huvudet och sa att det är försent. Bakom oss var vi omringade av polisbilar, två poliser närmade sig försiktigt vår bil de smög sig fram med handen mot revolven. Vi fattade verkligen inte vad vi gjort för fel så vi var väl inte särskilt oroliga men ändå lite obehagligt kändes det förstås.

Det blev en rad olika frågor om vad vi gjorde här och om bilens papper, pass, vilka vi var och var vi kom ifrån var av stort intresse. Det visade sig att vi hade kört av vid CIA:s Högkvarter minsann så därför var det extremt viktigt att kolla upp oss noga. Tja lite skrattretande var det förstås när vi satt där i vår lilla bil som ett par enkla turister som kört lite fel hur lätt hänt är inte det?

Att kolla upp oss tog en bra stund och när vi äntligen fick återvända ut på huvudgatan igen var vi riktigt sena in till Washington D C.

15

15

15

Vägarna i nordöstra USA är för det mesta väldigt bra åtminstone där vi kört. Lite långtråkigt från Washington ner mot delstaterna Virginia, North Carolina och South Carolina. Många mil och absolut inget att se utmed vägarna, bara lövskog och ändlösa raksträckor. Själv har jag inga problem med att åka bil långt och särskilt då jag vet att efter denna sträcka kommer vi snart att vara i Florida.

Har man barn med sig är det nog på sin plats att köra kortare sträckor och lägga in många pauser men då tar det förstås evigheter att komma fram. Kanske bäst att flyga inrikes om man vill vara längre på en bestämd plats. Bilkörningen tog ganska många dagar av våra dyrbara semesterdagar men om man älskar att åka bil så gör det ingenting alls.

15

För att fördriva tiden hade jag min kära bilatlas att titta i och pricka av småorter allt eftersom de passerades. Alltid kul att se det lilla i en stor helhet. Navigatorn gps:n är självklart en ovärderlig hjälp särskilt när man snabbt vill hitta sin destination efter en lång dag i bilen.

Ibland är det lätt hänt att hastigheten är svår att hålla och då kan det vara bra att hålla koll på poliserna som ofta står utmed vägarna.

15

I USA anger man ju hastighet i i miles per timme, en kilometer är ca 0,62 miles. Bensinen anges inte i liter som hemma utan räknas i gallon, 1 gallon är ca 3,78 liter. Att tanka bensin gick oftast mycket bra kan vara bra att alltid ha kontanter om inte bensinstationen tar kreditkortet trots att man vet att det fungerar. Ibland måste man gå in och betala innan man tankar och säga till hur mycket man vill ha.

15

15 

 Förra året körde vi förbi Charleston efter en övernattning i Savannah(Georgia) som inte ligger så långt ifrån Charleston då hann vi inte stanna så därför låg det högt på önskelistan i år. Charleston beskrivs som en riktigt vacker och absolut sevärd stad i South Carolina. I de gamla historiska kvarteren ligger vacker gammal bebyggelse som är värt ett besök.

Vi hade bokat hotell strax utanför själva stadskärnan men tog en taxi in till Charlestons gamla kvarter.

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

Många mycket fina hus som ligger i prunkande grönska. Lite otur med vädret när det var rejält mulet och regnet hängde i luften, därav något mörka bilder.

15

Charleston var en stad i sorg efter de tragiska dödsskjutningarna i en kyrka här i staden, flera människor miste livet. Flaggorna var på halvstång inte bara här i Chaleston utan i stora delar av östra USA. Dagen därpå väntades presidenten hit för en minnesceremoni och därefter hissades åter flaggorna till toppen.

15

15

Vi avslutade vår kväll vid Waterfront Park där man kunde promenera utmed piren och njuta av havet och det sista ljuset.

15

15

HEM eller DAYTONA BEACH