Daytona Beach – Florida

15

Daytona Beach!

15

Vi lämnade Souh Carolina och mysiga Charleston nu äntligen skulle det bli bada av. Dagens resa tog oss till Florida och det blev allt varmare och soligare ju längre söderut vi kom. Ca sex timmar tog det för oss att köra, jag hade bokat hotell med bästa strandläge men det visade sig vara ett riktigt hålligångställe. Ett helt gäng överförfriskade medelålders partysugna helgfirare hade lagt beslag på hela poolomårdet, trädgård samt vyn över beachen. Tur var att vi hamnade på övervåningen och kunde beskåda festandet på lite håll.

Nåväl vi skulle bara stanna en natt och vi ville ju bara bada. Allt såg lovande ut när vi välsmorda med solskyddsfaktor och allt stegade ut på den fantastiska beachen, eller inte?

15

På bara några minuter hade världens åskoväder dragit in. Istället för en mycket befolkad beach flydde alla människor stranden i hög fart. Vi försökte hålla ut en liten stund men när blixtarna slog ner bara några meter ifrån oss gav vi också upp.

15

Som sagt de sista solbäddarna lämnade också beachen!

15

Till och med lifeguards flydde sin väg. Så kom ovädret in vi kastade oss in under tak och det blixtrade så pass att vi inte ens vågade stå ute på vår takklädda balkong. Tillsammans med åska kom det förstås massor av regn, ja vilken dag!

15

Efter regn kommer sol nja inte riktigt men det blev i alla fall lite ljusare och vi vågade oss ut igen men nu var eftermiddagen förbi och det var dags att kolla omgivningarna för ett middagsbesök. Precis brevid vårt hotell låg detta lite sjabbiga hak men säkert helt okej. Vi sökte dock vidare.

15

15

Inte långt ifrån vårt hotell låg en trevlig pir med restaurang både inomhus ”Eat at Joe´s” och även ett utomhus, ”The roof”. Vi bokade bord inomhus för ett eventuellt nytt oväder. Vi klarade oss bra så när vi kom till vårt bokade bord och märkte att hela Daytona satt här inne och var så högljudda att vi beslutade oss för att lämna stället omgående. Vad som helst skulle vara bättre och när vi höjde blicken något hittade vi till ”The Roof” och fick en fin fin kväll utomhus och som på beställning kom solen tillbaka.

15

15

15  

Vi fick en underbar kväll trots det ruskiga ovädret några timmar innan. Tyvärr blev det inget bad här i Daytona eftersom jag är en liten badkruka – för kallt, för varmt eller för blött, alltså inget kvällsdopp och tacka sjutton för det – det finns ju förtusan haj därför ska man inte bada kvällstid!

15

 15

15

Daytona Beach är ett supertrevligt ställe som jag verkligen rekommenderar att man stannar till vid om man kör nerresa till Florida. Här kan man absolut stanna fler dagar än att bara göra en övernattning. Morgonen därpå hade partygänget på hotellet för längesedan somnat in, allt var tyst och underbart fräscht! Bilarna som får köra på Daytona Beach började ställa upp sig för en ny dag på beachen – man vill ju inte vara för långt från sin bil!

Vi lämnade Daytona för västra Florida! 

15

15