Zion National Park med bil

16

Det blev bara två övernattningar i Vegas. Vi är inga casinospelare men gillar ändå Las Vegas för de häftiga hotellen och lite lyx. I år bodde vi på hotell Aria som är ett modernt lyxhotell med underbara rum och ett fint poolområde allt var perfekt men ändå inte lika häftigt som hotell Venezian där vi bott tidigare, hotellet med gondoler i shoppinggallerian.

16

Två nätter räcker absolut och det kändes skönt att lämna storstaden för en roadtrip mot Utah och Zion National Park. Vi hade inte planerat att göra någon hajkvandring men däremot såg vi på kartan att man kan köra bil genom Zion för att komma fram till vår nästa övernattning i Delta.

16

Vi handlade på oss lunchmackor innan vi körde in i nationalparken. Att köra här kostar 25 dollar men då får man både karta och information om området. Om man vill vandra kan man stanna till vid Visitors Center för att få mer information. Vi var ju på en roadtrip och då prioriterar vi inte tid att promenera utan blev riktigt glada över att bilvägen går i princip parallellt med en av vandringslederna, men självklart blir upplevelsen häftigare att göra till fots. Kör man bil missar man bland annat vattendraget Virgin River, de som tar sig till fots måste korsa floden för att få den bästa hajken. För att komma in i kanjonen går det speciella parkbussar och då bör man nog lägga åtminstone en hel dag eller ännu mer för att göra hela leden som ska vara ca 25 kilometer.

16

16

16

16

Från vårt perspektiv alltså bilvägen blev vi verkligen inte besvikna. Vägen från den södra infarten går uppåt och tidvis på ganska smala och krokiga vägar, här och där kan man stanna till och njuta av de majestätiska bergväggarna och dess vackra färger. 

16

16

Det blev en rejäl omväg för vår del men det var det värt. Att färdas i denna vackra natur kändes som att vara i en gigantisk sagovärld.

16

16

 Fortsättning följer