Weekendresa – Öland 2012

12

Helgen den 5 – 7 maj tillbringade vi på träningsresa till Öland, som är bara helt fantastiskt nu så här i början av maj. Jag skäms en aning, men jag har aldrig varit på denna helt otroligt vackra ö, som ligger så nära Stockholm. Det tar ju bara knappt fem timmar från Stockholm och man får verkligen valuta för dessa restimmar.

12

Innan vi körde över Ölandsbron gjorde vi naturligtvis ett besök i Kalmar, där jag inte heller varit tidigare. Hade vi haft mer tid hade vi förstås besökt Kalmarslott, men nu fick vi se detta utifrån, eftersom vi hade lite bråttom över mot Öland.

Det här med träningsresa gällde förstås våra bägge hundar, de har självklart åkt mycket bil och den ena hunden har bott ett par gånger på hotell, men nu skulle bägge med samtidigt för att se hur det fungerar för vår kommande sommarresa.

12

12

Väl över på vackra Öland fick vi strålande sol, men en aning blåsigt, kändes nästan som storm ute vid Ölands södra udde. Här ute vid den sydligaste delen ligger den fina fyren Långe Jan.

 12

Efter vårt besök ute vid Långe Jan var det dags att bege sig mot vår bokade stuga på den sydostliga delen av ön. Är ingen riktig vän av camping, men hyra en stuga vågade vi oss på och den visade vara sig jätte mysig och fullt utrustad med kök, dusch/toa och en trevlig altan där vi intog vår medhavda middag.

12

 Här på Stenåsa låg havet bara några meter från campingen, det var lugnt och skönt trots att de bodde några husvagnscampare här också. Det verkade som om alla som var här hade ett stort gemensamt intresse – fåglar förstås.

12

12

 Kan tänka mig att det är ett paradis även på sommaren och ljuset är något alldeles extra här.

12

12

12

Nästa morgon var det dags att göra norra delen av Öland och efter dryga timmens bilkörning hamnade vi i Bödahamn.

12

Efter ett kort stopp fortsatt vi självklart ända upp till Ölands norra udde och fyren Långe Erik.

12

12

12

Ölands två fyrar ligger så naturvackert och vilken ligger bäst?

Ja det funderade vi över och det är förstås en smaksak, men kanske var Långe Jan lite ståtligare, den kändes i alla fall lite renare, kanske nymålad? Långe Erik ligger lite mer skyddat, men ändå precis vid havet. Ja bägge är hursom helst verkligen värda ett besök.

12

Många mil blev det under denna helg och bra träning för våra hundar som skötte sig utmärkt. Det var verkligen på tiden att besöka Öland och hit kommer vi förstås att återkomma.

Tillbaka