Sorrento – Briatico

11

Efter fyra dygn i Sorrento var det dags att köra söderut. Vi gjorde Amalfikusten ännu en gång för att sedan fortsätta för att se vad som finns längs kusten längre södrut.

11

Ganska snart hamnar man i storstaden Salerno.

11

 Kustremsan ner mot Cilentoregionen är en trevlig roadtrip även om den inte alls är lika häftig och dramatisk som Amalfikusten. Det finns några riktigt fina ställen som bland annat staden Agropoli som var vår nästa övernattning.

11

Vårt hotellrum låg precis vid Agropolihamn med en fantastisk utsikt över båthamnen, båtar och den lilla orten Agropoli som låg klistrad mot berget.

11

11

 Vi kom fram till Agropoli under eftermiddagen och självklart kastade vi oss ner till den lilla badstrand som fanns alldeles nära hamnen. Tyvärr det blev inget bad eftersom det helt plötsligt började regna.

11

          Mot kvällen klarnade det upp och solen kom fram, vi fick en riktigt fin solnedgång. 

11

11

11

11

Vi deltog även i lite kvällsliv och från att verkat vara ett rätt lugnt ställe så vimlade det plötsligt av folk som var ute och roade sig i trevliga Agropoli.

11

11

11

Efter en mysig kväll och en god natts sömn var det dags att köra vidare söderut mot Cilentoregionen. Fast först fick invänta söndagmorgonens stadsorkester som spelade så att hela staden skulle vakna ordentligt.

11

Vi ville undvika betalväg i så stor utsträckning som möjligt och dagens etapp var ganska lång. Dryga 20 mil på smala serpentinväg och högt högt uppe i bergen med en lika fantastisk utsikt som på Amalfi. Vägen går genom Cilento naturreservat även om kustvägen ligger en bit ifrån själva nationalparken kan man ändå ana dess grönska och vackra natur.

11

Här var det väldigt lugnt vi mötte knappt några bilar alls och högt uppe i bergen lyckades vi hitta en liten mysig restaurang där vi intog en god lunch. 

11

Resan fortsatte sedan söderut och trots att vägen såg väldigt smal och krokig ut enligt kartan kändes den rätt okej ändå. Vi passerade små trevliga byar där vi körde genom trånga smala gränder och med urgamla hus som ligger tätt utmed vägen, otroligt charmigt och vackert.

11

11

11

 Vägen leder mot Sapri där vi stannade till för två år sedan, då vi bara var ner i den lilla kuststaden för att sedan köra tillbaka ut på motorvägen. Vi såg då på kartan att kustvägen fortsätter och i år ville vi se fortsättningen på denna kustväg innan vår nästa övernattning i Fuscaldo.

11

11

11

11

Efter Sapri körde vi genom ett par trevliga orter som bland annat Maratea, några mil därefter börjande vägen plana ut något och blev rätt tråkig ner mot Kalabrien.Till eftermiddagen nådde vi fram till Fuscaldo, inte världens roligaste ställe men vårt hotell hade bästa strandläge.

11

11

Balkong med strandläge.

11

Tyvärr gick vågorna för höga för att jag skulle våga mig ut i havet, man är ingen delfin precis!

11

Här somnade vi riktigt gott till havets vågor.