Stockholm – Rom

Pisa 1

Årets resa gick från Stockholm/ Vallentuna ner till Italien med ett besök på Sicilien, en resa på dryga 800 mil. Vi startade den 30 juni från Stockholm för färd söderut med ett trevligt stopp i Helsingborg.

 HPIM0693

Strax norr om Helsingborgs hamn har man anlagt denna tropiska strand. För oss som bott i denna underbara stad blir det alltid en liten biltur runt om i Helsingborg

it

it

 

it

it

Efter vår lilla Helsingborstripp bar de iväg de dryga nio milen till Trelleborg för överfart med TT – Lines färja Peter Pan. Trots att det hade regnat hela dagen blev det fin och klar afton med vacker solnedgång. Söndag är en ganska bra dag att köra genom Tyskland och trots ihållande regn nästan hela dagen så gick det snabbt att köra de 70 milen till vårt övernattningshotell i Aalen.

aa

TT – Lines hotell brukar för det mesta hålla bra standard och även Ramadahotellet här i Aalen var helt okej. Tyvärr låg det lite utanför själva stadskärnan och det fanns inget att göra här, förutom att promenera uppför en gigantisk backe och sedan nedför. Det var lite för långt att promenera in till själva stadskärnan. 

aa

Nästa stopp blev Gardasjön. 

garda

garda

garda

Hotellboende utanför Verona!

 ver

ver

Eftr ett kort stopp utmed motorvägen i Verona körde vi mot Pisa för att beskåda det lutande tornet.

pi

pi

pi

Trevlig eftermiddag på detta fantastiska ställe.

pi

pi

pi

Rom