Coconut Beach – Tavewa

Underbara Cocnut Beach Resort! Här har vi äntligen landat och njuter av härliga strandpromenader, kristallklart vatten och ett magisk lugn då vi i princip bara är ca 10 – 12 gäster med fantastisk personlig personal. Det finns inte något att göra förutom små strövtåg utmed havet, ta ett dopp eller bara njuta av den underbara naturen.

Själva ön är förhållandevis ganska stor, men det finns bara någon enstaka resort till. Varje dag lämnar något par ön och blir utkörda med båt till färjan som dyker upp i sundet strax utanför vid 14 – tiden. I morgon är det vår tur och det är med blandade känslor att lämna detta fina ställe, men klart att det ska bli kul att se ännu en ö som ligger två timmar söderut.
Idag begav vi oss ut på en liten båttur till ön mittemot vår, Blue Lagoon, ja det var ju här som filmen “Blå Lagunen” från 1980 spelades in. Självklart ville vi se detta ställe som ligger med bara fem minuters båtfärd över till Turtle Island. Tyvärr blir det lågvatten sent på eftermiddagen så själva blå lagunen var inte mycket att se, nu när allt vatten lämnat stranden och att det även mulnade på så blev väl inte upplevelsen riktigt vad vi tänkt.
Det var ändå lite kul att se vår ö från andra sidan. I kväll blir det sista kvällen här och vi är mer än nöjda, det är ju verkligen en chansning när man sitter hemma och letar hotell så långt bort. Hur kommer det att bli, finns det ställe att äta mat på om hotellet inte levererar? Tänk om det inte är bra?  Jag hade absolut inte behövt oroat mig, här finns ingenting annat än supergod mat, inga butiker, det är bara att luta sig tillbaka och lita fullt ut på personalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =