Från paradis till paradis!

Efter en grymt lång flygresa och natt landade vi till sist på Fiji. Underbara tropiska dofter mötte oss och något förvirrade kändes det då tidsskillnaden nu var 19 timmar före tiden i L A – USA och vi missat hela den 24 juni, då det nu hade blivit den 25 juni tidig morgon. Inga visumkrav krävs för svenska medborgare till Fiji och så snart vårt bagage kommit lämnade vi flygplatsen för en kort taxiresa på ca 20 minuter och checkade vi in på Radisson resort i Denarau.
Lite utmattade strövade vi omkring på denna supermysiga och trevliga resort. Det blev både dopp i havet och i de fina poolerna i hotellets vackra trädgård. Kanske kändes inte havet så imponerande som man trott, inte alls så blått och klart här på huvudön.
Härligt rum med balkong med lagoon view. Här trivdes vi riktigt bra, men redan morgonen därpå lämnade vi hotellet för båtluff mot Yasawa Islands. Det kändes lite oroligt om vi skulle hitta rätt båt och om vi skulle bli upphämtade och av vem. Jag hade bokat hotell på en ö längst norrut på Yasawa Island och hade haft en del kontakt med vårt första boende som hjälpt oss att boka färjeöverfart och fått ett biljettnummer som skulle visas upp vid incheckning.
Prick på tid kom en stor buss och hämtade hotellgäster från flera hotell och körde oss till Denarau port där båten väntade. Lite ovisst blev det vilken båt vi skulle gå på, men allt ordnade sig och vi fick både resväskorna och oss själva incheckade samt en karta hur båtfärden skulle gå.

Färjan var till en början fullastad med massor av folk som skulle hoppa av vid olika öar så det blev en hel del stopp under dagen. Vår ö ligger längst upp på Yasawa Islands så resan beräknades ta ca 5 timmar. Nu tog den nära 6 timmar då det var ganska mycket folk och bagage som skulle hämtas och lämnas. Det blev många stopp under dagen och paradisöarna avlöste varandra, småbåtarna stod och väntade på färjan men avlastnings och pålastningsproceduren tog lite tid.

Till sist var det vår tur att lämna färjan. Vi och bagaget med min 20 kilo tunga resväska och makens lastades ombord på en liten motorbåt, även ytterligare en hotellgäst skulle med. Så äntligen var vi framme på en helt magisk paradisö med boende för tio – tolv personer. Ja det finns tre strandvillor och ytterligare någon bungalow, alltså otroligt familjärt. Här ska vi stanna tre nätter och det känns verkligen helt fantastiskt.
Strandvilla med dusch under bar himmel var klart värt den långa resan.
Soluppgången vid halv sju tiden imorse var oslagbar och med förmiddagspromenaden helt ensamna på den vackra stranden piggnade vi till och tidsskillnaden började lägga sig. I Los Angeles var vi ju nio timmar efter svensk tid och här på Fiji är tidsskillnaden 10 timmar före, så det är ju inte så konstigt att det känns lite snurrigt. Trots vår placering ute i södra Stilla havet finns det givetvis internet, även om det går lite upp och ner. Jag har haft problem med bildöverföring mellan mobil och iPaden, men nu verkar det fungera igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 14 =