Vallentuna – Calafell/Spanien

 

Årets bila i Europaresa startade från Vallentuna för färd söderöver till färjan i Trelleborg mot Travemünde. Midsommarafton 2010 – reste vi ut med färjan Peter Pan, kvällen är ljum men inte den allra varmaste!

Resa genom Tyskland 

Efter en övernattning ombord på färjan Peter Pan var det bara att köra vidare in i Tyskland. Det blev en hel dag på Autobahn med flera raster här och var tills vi hamnade i den lite ödsliga orten Hockenheim, strax söder om Heidelberg. Vi hade vår övernattning strax söder om Heidelberg, tyvärr inte världens roligaste ställe, men då det har varit svårt att hitta övernattning med TT-Lines Bila&vilapaket för tre personer, fick vi ta första bästa ställe! 

Alltid lika gott med tysk rustik mat, även om jag föredrar italiensk lite lättare mat.

Vi kör söderut 

 Resan fortsatt sedan ner mot Basel i Schweiz och vidare in i Frankrike. Nästa kväll stannade vi i Valence och hela familjen bodde på ett riktigt pestställe för bara 41 euro.  Nära 300 mil från start så var vi framme i Spanien och det kändes skönt att äntligen få bada i Medelhavet. 

Calafell

Badorten Calafell valdes lite på måfå, eftersom dess geografiska läge är bra, nära havet och Barcelona samt med ett hotell som erbjöd halvpension alternativt helpension. Hotell Ramblas Miramar var ett riktigt schysst ställe när det gäller läge och mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 14 =