Turkiet – Oktober 2009

Vi lämnade ett mörkt och trist Stockholm lördagen den 24 oktober med Turkish Airlines 11.25 plan till Antalya. Allt flöt på som det skulle, när man bara ska vara borta en vecka är det verkligen skönt att det inte blir några förseningar. Fyra timmar senare landade vi i ett soldisigt Antalya. Det var bara såå skönt att möta värmen och ljuset, kontrasten mot Stockholmsvädret var njutbar.

Helt utan barn

Detta är dessutom vår allra första resa utan barn, ja  sen de kom till världen. De är alla stora nu, den äldre sonen har koll på den yngre, som bara är sexton år, så en vecka på tu man hand har jag verkligen sett fram emot.

  

Taxi istället för buss

 Snabbt passerade vi passkontrollen och hämtade bagaget, väldigt mycket mer folk denna oktoberlördag än förra året i november. Det märks att det blir allt fler som ger sig ner till Medelhavsländerna under höstlovet. Utanför stod vår chaufför och väntade, bara att hoppa in i bilen för snabb färd de dryga sex milen till Kumköy och Side Sun hotell. Istället för den timslånga bussresan blev det en 40 minuters taxiresa till hotellet och det kändes väldigt gott att bara stiga ur bilen och checka in på hotellet. Kanske låter det stressigt men sekunderna är dyrbara när det är semester.

 

Hotell Sun Side

Vi som verkligen gillar hotell Hemera och särskilt jag som har haft lite ångest över att byta hotell var lite orolig över hur Sun Side skulle vara. I år kände vi för lite budgetvariant, men ändå med närhet till hav och strand.När vi checkade in hälsade den trevliga personalen oss välkomna med att säga att vi skulle få ett av de bästa rummen på hotellet och det verkade ju lovande, vi kunde även konstatera att vi hade bra vy över grillplatsen vid uteserveringen.

Första kvällen var riktigt fin, vi kunde sitta ute och äta middag, det var varmt och maten smakade bra. Nästa morgon smög vi ner till stranden för att kolla om vi behövde tinga säng, det såg lungt ut. Bara att gå tillbaka till balkongen och ta det lite lugnt.

Ostadigt väder

Vädermässigt började det lovande, soldis och varmt – tyvärr lurade molnen i bakgrunden. Ett par timmar fick vi under första dagen och gissa vad man njöt. Det var varmt och skönt i vattnet, det blev massor av bad. 

 Långa bryggan var välbesökt.

Hotell Side Sun från strandsidan.

 

Många och långa strandpromenader gjorde vi förstås och jag hamnar alltid framför Crystel Sunrise Queen –   här vill jag bo snart!

Det finns säkert massor att göra här i Side men jag var glad för att äntligen bara få ta det lugnt ligga på en strandbädd och läsa en god bok. Ta ett dopp ifall det blev för varmt och vattnet var helt okej – säkert 23 grader om inte mer särskilt på eftermiddagen. Även om vi bara ville ha sol så anade man att regnet nog skulle komma och visst det kom, men då for vi med “lillbuss” dolmus in till Side för att shoppa. När det blir sämre väder är stadsvandring alltid trevligt, det brukar ju inte bli av om solen är för het.

Antika sevärdheter i Side

Det är ju lite häftigt med de gamla ruinerna från romartiden och här i Side finns det massor av dem. Man bokstavligen snubblar över antika sevärdheter. Trots turismen är det verkligen något visst med Side, jag gillar att de här antika ruinerna blandar sig med 2000 – tal.

 

Shoppingen i Side är bra men det beror naturligtvis på vad man är intresserad av, men här finns det mesta man kan önska då det gäller turkiska varor, krimskrams skulle andra säga.

Sjalar i härliga färger tillsammans med porslin, kryddor och massor av kläder. Ja här kan man slå ihjäl många timmar.

Apollotemplet

Efter någon timmes eller ett par var det nog var det dags för det obligatoriska besöket vid Apollotemplet – för att komma dit passerar man ju hamnen och då kom solen åter. Några båtar låg inne i hamn och det var ganska lugnt på turistfronten.

Det mäktiga Apollotemplet.

Vi fick en fin vecka även om inte vädret var det bästa, en hel del bad, lite vila, god mat och ny energi för att ta itu med arbetet där hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + fjorton =