Turkiet – Mars 2008

Vi har alltid rest till Turkiet på sommaren men när vårt favorithotell dök upp för resa redan med start i början av mars slog vi till. Lite skeptiska till att vädret inte skulle vara det bästa hade vi med oss när vi lämnade Arlanda tidigt en lördagen i början av mars.

Resa till Turkiet på vintern

Den relativt korta flygtiden till Antalya gör att man känner sig riktigt pigg och när vi väl landat var vi dessutom helt ensamma på flygplatsen där det annars brukar vara massor av resenärer. När vi sedan kom ut till den förbokade bussen var det vi tre och två andra som var de enda passagerarna som skulle åka till Side, resten skulle golfa i Belek eller stanna i Antalya verkade det som. Resan från flygplatsen i Antalya till Side tar cirka 50 minuter och det kändes förstås extra lyxigt att det bara var vi som skulle till Hemera i Side.

Hotell Hemera visade sin allra bästa sida, god mat och nyrenoverade hotellrum, det enda som fattades var en VARM POOL.

Hotell Hemera är ett trevligt ställe för utarbetade människor, där man bara behöver njuta av den goda maten och fina miljön. Att solen sken var ju bonus förstås, att kunna ligga på stranden i badkläder var något vi inte räknat med. Därför kändes det förstås riktigt njutbart att kura ner sig på solbädden och läsa en bok.

Vi behövde verkligen inte slåss om solbäddarna som är brukligt på sommaren. Trots att det bara är den 10 mars så kändes det som junimånad.

Off – season i Side

Vi har tillbringat flera somrar i Side och ibland har det varit olidligt varmt, man har bara orkat bada och vända sig på solstolen. Nu fick man ett helt annat perspektiv på Turkiet. Visst pågick försäljarnas envisa kamp om att få sälja, men de var betydligt lugnare och trevligare än jag minns dem. 

Apelsintider, jag lovar att dessa apelsiner var otroligt saftiga och underbart goda, varje morgon drack vi färskpressad juice.

 Byggjobbarna hade bråda tider för att iordningställa resturanger och butiker. Varor höll på att packas upp och man verkade inte har riktigt tid för oss och lät oss vara, de verkade tycka vi var lite märkliga som ville handla nu.

Ett fåtal turister flanerar runt på gatorna i ett lagom varmt Side.

I väntan på turister och med utsikt till den östra stranden, som låg helt öde.

Här renoverades det för fullt.

Apollotemplet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + ett =