HotellRecensionSkåneSverige

Boende på MJ:s när vi besöker Malmö

Länge har jag varit sugen på att göra en övernattning på hotellet MJ:s i centrala Malmö. Under en liten vårresa för ett par veckor sedan fick vi äntligen möjlighet att prova det så omtalade hotellet med en mycket speciell och personlig inredning som är allt annat än minimalistisk. Vi har provat ett flertal hotell i Malmö och ofta prioriterar vi att bo centralt, bekvämt och gärna prisvärt. De gånger jag letat hotell har inte MJ:s riktigt platsat i kriteriet prisvärt, men så plötsligt fick vi ett bra erbjudande och självklart vill vi testa MJ:s.

Under 2017 slogs portarna upp för det nya MJ:s som tidigare har kallats sig för hotell Mäster Johan, vilket ändå är ett bra namn eftersom hotellet ligger just på Mäster Johans gata i Malmö. Hotellet har stora ambitioner och vill profilera sig som ett förstaklass hotell i hjärtat av Malmö och granne med Lilla torg. Det är inte bara hotellverksamheten som är i fokus, i beskrivningen står att man väven vill vara en mötesplats där mat, dryck och inredning ska ge gästerna en personlig och internationell upplevelse.

Det som fått mig intresserad är många goda recensioner och att MJ:s inte bara är  Malmös enda riktiga boutiquehotell utan också ett av Skånes absolut coolaste. Det känns klart värt att testa och vi anländer en tisdagskväll i april månad.

Incheckning

För första gången på länge lyckas vi anlända till vårt boende så tidigt som strax efter 15.30 – tiden och en liten kö har samlats vid den boudoirliknande receptionen bredvid den stora baren. Under våra bägge resor under våren är det är första gången som vi möter andra gäster vid incheckningen. Vår incheckning går ändå snabbt och smidigt så vi kan lämna den lite trånga disken för att ta oss upp till vårt rum på tredje våningen.

Korridoren

Ofta brukar inte hotellkorridoren vara något annat än en tråkig transportsträcka till rummet men här på MJ:s blir intrycken något helt annat.

Hotellkorridoren är inredd i en härligt färgsprakande matta av blommor och blad. Draperierna är i ett sammetsliknade tyg av nyanser i rött och orange som lyfter de mörkt lilafärgade väggarna och taket. De plyschklädda smålamporna med fransar ger korridoren liv samtidigt som de dämpar ljuset. Det är svårt att slita blicken från de mycket speciella tavlorna med människor i de mest fantastiska kreationer och miljöer. Så innan vi anländer vårt rum har vi på mycket kort stund fått massor av häftiga intryck.

Rummet

Det är ett annorlunda rum med många spännande detaljer som möter oss när vi låser upp dubbeldörrarna. Först tänker jag att det är fint med både ytterdörr och innerdörr men sedan förstår jag vitsen med detta. Det är knäpptyst i rummet, vilket blir en rejäl kontrast mot den lite bullriga miljön utanför rummet. Det är lika skönt att stänga dörren bakom oss och känna tystnade som att komma ut från rummet, höra musiken och sorlet från trädgården där restaurang och även baren finns.

Rummet är stort och bekvämt, med stora fönster och en liten fransk balkong ut mot gatan där vi även kan skymta Lilla torg. Jag trivs direkt trots att inredningen är så långt från min smak som tänkas kan. Den svulstiga och lite bohemiska stilen är inget jag trott mig gilla, men jag blir riktigt förtjust. Allt är genomtänkt och roligt, som gäst har man fullt upp att upptäcka ny saker på rummet.

Även sängen är stor och riktigt skön med fluffiga kuddar som gör att jag helst av allt vill gå och lägga mig direkt. Det får dock vänta, men vi kommer att sova väldigt skönt här om jag inte envisats med att ha fönstret öppet. Redan före klockan 06.00 kommer den första varutransporten med leverans till något av alla hotell och restauranger nere på gatan, det bankas och dunkas när vagnar lastas ur och in i lastbilen. Jag stänger förstås fönstret men har lite svårt att somna om.

Badrummet är stort och fräscht med en häftig flamingo.  

Restaurang

Restaurangen ligger i en grön oas i ett atrium som påminner om ett växthus, här intas även frukosten. I restaurangen har inredningen en helt annan karaktär än rummen och påminner mer om ett franskt café eller som man själva säger på MJ:s, “det ska vara som att resa hem till en florist i Paris”, “som att komma in i en egen drömvärld.” Och kanske har man lyckas lite med den stämningen.

I de recensioner som jag läst kan man se att det är stjärnkocken Frida Nilsson som är chefskock, hon satsar på att skapa rätter med höga smaker där grönsakerna får stå i fokus. Tyvärr tycker vi att den meny som presenteras oss inte riktigt passar för vår kväll eftersom vi har ett par andra saker som vi vill hinna uträtta i Malmö och matsalen är fullbokat vid just den tid som vi tänkt äta.

Frukost

Eftersom jag är förtjust och precis köpt ett marockansk cafébord från Karl Fredrik på Eklaholm, känner jag mig direkt som hemma här i frukostmatsalen. Här finns marockanska bord i olika färger som passar väl in bland gröna förvisso oäkta växter och stora parasoll som väl smälter in i miljön.  Även om matsalen är placerad i innegården är det en dämpat ljudnivå när vi intar vår frukost morgonen därpå.

Trots att vi har bokat tid är det nästan fullt bland borden i matsalen. Vi har varit vana nu under pandemin att nästan alltid vara själva när vi äter så pass tidigt som vid 7. 30 – tiden. Det känns ändå väl corona-säkrat med ordentliga mellanrum emellan borden. Dessutom är det inte buffé som serveras, det blir servering vid bordet och det finns tre menyer att välja på. Sedan kommer man in med en bricka med tilldelad frukost.

Kanske är det en ganska liten frukost även om det räcker gott och väl till mig. Huruvida man kan beställa in mer är jag dock osäker på. Jag hade hellre valt ett kokt ägg än äggröra men synd att klaga när en croissant och en klick nutella ligger och suktar på fatet. Kaffe och te kan hämtas efter behag och även tas med upp på rummet.

Den omtalade flamingofåtöljen.

Vad är våra intryck av MJ:s?

Vi gillar MJ:s skarpt! Det är en trevlig och personlig atmosfär som vilar sig kvar i minnet länge. Jag skulle tveklöst boka in oss här igen, inte minst för den roliga och intressanta inredningen. Personalen gör sitt yttersta för att vi ska trivas och även om det kanske är lite väl många gäster hanterar man förmodligen de restriktioner som finns på korrekt sätt.

Parkeringshuset är tyvärr fullt när vi kommer bara någon halvtimme efter ordinarie incheckningstid men runt hörnet finns olika parkeringsalternativ både utomhus och i garage.

Givetvis skulle vi även vilja testa maten här. Så om priset matchar oss vill vi gärna återkomma till MJ:s.

I området runt Lilla torg ligger hotellen tätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 5 =