KalifornienRoadtrip Sydvästra USAUSA

Santa Barbara – En härlig stad på Kaliforniens riviera

Vi fortsätter söderut i Kalifornien och det är underbara dagar. Den ena sevärdheten efter den andra levereras på löpande band. Vi har kört den omtalade och så vackra kustvägen Highway 1 nästan hela vägen från  San Francisco med flera stopp för att riktigt känna den äkta roadtrip känslan. Nu är vi på väg till Santa Barbara en av Kaliforniens härliga kuststäder som dessutom ligger nära Malibu.

Santa Barbara

Vi anländer Santa Barbara och checkar in på ett mellanklass bara något kvarter från den stora och fina beachen samt småbåtshamnen. Nere i hamnen ligger flera trevliga restauranger och när vi strosat en stund på strandpromenaden blir vi förstås riktigt hungriga och hittar en fin restaurang med både inom- och utomhusservering. Vi hittar ett bord utomhus och får en liten stund i solen innan skymningen sänker sig över oss.Även om Santa Barbara har ett mycket trevligt klimat med minst 20 grader året om är det en lite kylig kväll och vi får till och med plocka fram jackorna när vi tar kvällspromenaden i hamnområdet.

Kaliforniska rivieran

Santa Barbara är ändå en ganska ovanlig stad här i södra Kalifornien. Arkitekturen är mycket enhetlig vilket beror på en förödande jordbävning 1925. Hela de centrala delarna återuppbyggdes efter stränga förhållningsorder om en medelhavsinspirerad byggstil. Det är kanske därför man kallar just den här delen av Kalifornien för den kaliforniska rivieran.

Idag är Santa Barbara en mycket populär studentstad och fridfull semesterort med härliga stränder och fina promenadstråk bland svajande palmer.

Pasta med hjärtmusslor är aldrig fel.

Solen går ner över Santa Barbara.

Shopping och mat

Santa Barbara är riktigt trevligt, förutom den fina stranden finns en fin stadskärna med flera butiker, restauranger och gallerior. Vi hinner springa in på Macys som maken gillar, själv hittar jag inget alls här. Vi tar oss ut för en lunch på stadens pir som man även kan köra bil på.

Trevlig stadskärna med många butiker.

Piren har en trevlig restaurang med terass på taket.

När vi sitter och väntar på dagens lunch uppe på pirens terass spricker molnen upp och solen strålar snart från en klarblå himmel.

Fish and chips à la Santa Barbara

Beachen går inte av för hackor och när solen äntligen kommer fram kastar vi oss ner på stranden. Lite strandliv måste vi få innan vi lämnar mysiga Santa Barbara.

Utflykt till Malibu Pier

Eftersom vi har två övernattningar tar vi en liten biltur grannorten Malibu. Grannort och grannort, det är en bra bit kommer vi på när vi väl sitter i bilen, drygt sex mil vilket tar cirka en timme att köra. Men det är ju så härligt att köra bil i Kalifornien, vägarna är breda och vyerna oslagbara, så ännu en bilresa gör absolut ingenting.

När vi kommer fram till Malibu tar vi en liten promenad ut till piren, det är lunchdags och klart att det blir hamburgare, inget smakar bättre när man är på en roadtrip i USA.

Härliga stränder och villor som står på pålar, åh…här vill jag bo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =