HotellKalifornienUSA

Madonna Inn utmed Highway 1 – Ett hotell i galen fantasivärld

Under vår roadtrip genom USA har vi bott på många olika hotell och motell. Ett av de mest spektakulära hotell vi någonsin bott på måste vara Madonna Inn. Det är minst sagt en fantasivärld som möter oss när vi checkar in. 

_____________________________________________________________________________________

Vi har kört utmed Highway 1 i Kalifornien. Den ena sevärdheten efter den andra har avlöst varandra under dagen och nu är det dags att checka in för övernattning. Jag har sedan lång tid tillbaka bokat rum åt oss här eftersom en kollega till mig har pratat sig varm om detta riktigt speciella hotell. “Du måste åka dit”, var det sista min kollega gastade innan jag åkte.

På vår roadtrip ned från San Fransisco till Los Angeles passar det utmärkt för oss att stanna här eftersom vi behöver ännu en övernattning innan vi når fram till slutmålet.

Vi svänger av i San Luis Obispo och utmed vägen ser vi den stora skylten “Madonna Inn”. Vi checkar in. Rummen ligger i små radhuslängor runt om i området. Bilen parkera vi utanför precis som på motell, mycket praktiskt.

Färgsprakande fantasivärld

Vad är då Madonna Inn? Egentligen är det nog ett ganska vanligt hotell eller kanske motell, med en mycket speciell inredning. Vi möts av en blanding av kitschig, fluffig och färgsprakande fantasivärld. Favoritfärgen här går i olika nyanser av rosa.

 

Hotellet består av ett flertal byggnader i radhuslängor. Taken är välvda med små torn som sticker upp lite här och där. Stenlagda gångar och blomsterrabatter pryder de öppna ytorna. Vackert på många sätt.

 

 

Rummet

Alla rum ska ha olika inredningar och vårt rum är kanske inte helt i min smak när det gäller inredning. Sängarna är dock gudomligt sköna och här skulle en hel familj säkert få plats. Det finns även ett stort och modernt badrum.

Ett stort poolområde ligger också inom hotellområdet och även om vi har lite disigt väder tar vi oss ett litet dopp.

Området runt hotellet är ganska ensligt men vi har lite utsikt upp mot en bergskedja.

Restaurangbesök

Det kanske mest pråliga och riktigt galna upptäcker vi när ska äta middag på hotellets restaurang. Här har man inte sparat på något när det gäller färgkombinationer. De skära skinnsofforna fullkomligt skriker galenskap men matchar den fantastiska och storblommiga mattan i liknande färger.

Och hur smakade maten?

Ja, det har vi inget minne av att vi ens äter, bara att vi storögda låter oss imponeras av en fantasivärld långt över vad gränsen går i min värld.

Vi återkommer gärna

Det är en riktig wow – upplevelse att vistas på Madonna Inn. Spännande och mycket roligt är det minsta vi kan säga om detta härliga hotell. Jag kan varmt rekommendera Madonna Inn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =