Sol, bad och oväder

Efter att vi under vår andra dag i Kroatien mest stått i bilkö tyckte vi att vi var värda en extra stor öl till dagens lunch, (lasagne) och när vi satt på en av hotellområdets restauranger tittade solen äntligen fram. Vi kastade på oss badkläderna och rusade ner till närmaste badplats, som jag längtat efter att ta ett dopp i det fina kristallklara havet. På denna anläggning badade man antingen från klippor, stenstrand eller från stege direkt ner i vattnet.

Men säg den lycka som varar för evigt, redan samma kväll drog det ihop sig till ett ordentligt oväder och det precis inför Kroatiens viktiga och väldigt spännande match i semifinalen(fotbolls VM) mot England. Här och där hade man satt upp större tv-skärmar och folk hade bänkat sig i god tid både utomhus och inomhus för att få en bra plats. Vi satte oss istället på balkongen för att njuta av hur ovädret drog in samtidigt som vi kunde ha koll på tv:n hur det gick i matchen och det blev ju seger till Kroatien, så roligt att de var framme i VM – Final!

Vår sista dag startade återigen med mulet väder som övergick i regn, men innan lunch hade solen ändå kommit fram och vi fick en härlig dag med både långpromenad, bad och god mat.

Lunch med härlig vy.

Kvällspromenad utmed havet.

Vi trivdes riktigt fint här i Pula och hade nog kunnat tänkt en fortsättning i Kroatien. Det hade varit perfekt att fortsatt söderut för att se mer av Balkan, men nu var det redan dags att börja tänka på hemresan. Vilken väg skulle vara den bästa? Det fanns många planer, men så lite tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + fyra =