Maldiverna – Paradiset på jorden

 

Äntligen blev vår hett efterlängtade resa till Maldiverna verklighet. Vi startade med flyg från Arlanda till Doha med Qatars eftermiddagsavgång till Doha. En flugresa på endast sex timmar till Qatar och Doha, det är ju ungefär som till Kanarieöarna och som kändes helt okej.

Väl i Doha var det mycket folk men det gick väldigt smidigt och vi slussades snabbt ut till nästa plan som tog oss till Male på Maldiverna.

Från Stockholm till Male

Väl på nästa plan somnade man väl in lite då och då, men jag har väldigt svårt att sova gott på flygplan, armarna och ryggen domnar liksom. Men fyra timmar till var förstås ingenting att utstå när paradiset väntade. Nerresan kändes väldigt lätt och med mellanlandningen tog det faktiskt bara 12 timmar från Arlanda till Male.

Allt gick även smidigt på Male flygplats, resväskorna var med och vi hittade vår resorts representant som tog oss med till den väntande speedbåten för vidare färd till hotell Holiday Inn på atollen Kandooma.

Resväskor och ett gäng förväntansfulla passagerare packades ombord och så begav vi oss ut i det turkosa havet mot vårt väntande hotell. 

 

 

Framme i Paradiset

Ganska snart lämnade vi Maldivernas huvudstad Male och kom ut på havet, här och där låg de små atoller (öar), som lockade med olika typer av boende. Väl framme på vår atoll blev vi varmt välkomnade av en helt underbar personal och miljö. Trots att man förstås var lite trött efter resan kände man direkt att här kommer inte bli svårt att trivas.

Så fort vi checkat in och fått i oss lite frukost kastade vi oss ner till det väntande havet, som jag har längtat efter detta och jag blev inte besviken. Yes, det var minst 30 grader i det kristallklara turkosa havet.

Trevlig bungalow med fin vy

Efter många timmar i vattnet var det dags för lite vila vid vår fina bungalow där man kunde njuta av en stunds avkoppling i hängmattan. Bungalowerna låg några meter från havet in i skuggan under palmer och träd, så även om det var varmt var det alltid skugga där.

 Framåt eftermiddagen blev det en liten upptäcksfärd för att kolla runt på atollen.

 

Magiska stunden

Vid 18 -tiden startade vad jag kallar den magiska stunden, det är då solen börjar gå ner, solnedgång och det ljus som infinner sig precis innan det blir mörkt, ja det är magiskt. Vi fick många magiska stunder här på vår atoll i Indiska Oceanen.

 Vår första dag på Maldiverna var till ända och det kändes så skönt att få sova efter att ha varit vaken i väldigt många timmar.

I vår lilla bubbla – Kandooma

Morgonen därpå var det strålande sol igen och blått, blått och turkost. På vår atoll Kandooma finns det totalt 150 bungalower, vattenvillor och villor byggda på stolpar(eller ben). Det fanns förstås en del andra gäster, men det kändes som att man alltid fick väldigt mycket egen plats. Det var inga problem att hitta solstolar och det fanns lite olika typer av stränder, där vi bodde hade vi nästan en egen liten lagun och solstolarna stog lite utspridda så att man inte behövde varken se eller höra andra gäster.

 

Bättre än så här kan det nog inte bli men självklart finns de många olika prisklasser på de olika resorterna på Maldiverna. Holiday Inn är ett fyrstjärnigt riktigt bra val som man når hyfsat lätt med båt, alltså ingen större kostnad för transfern till och från flygplatsen.

 Denna resa blev den totala avkopplingens resa. Det fanns inte så mycket att göra, en del utflykter för dykning och snorkling samt sköldpaddor och delfiner som arrangerades av resorten. Vi nöjde oss med att stanna kvar på atollen och njuta av varenda minut, men om man dök så sas det vara något helt fantastiskt. En del poolhäng blev det förstås. Poolen ligger så vackert alldeles vid havet och restaurangerna, här finns också alla barfaciliteter den naturliga samlingpunkten.

2 thoughts on “Maldiverna – Paradiset på jorden

 • oktober 22, 2017 kl. 6:33 f m
  Permalänk

  Gud så härligt! Dit har jag alltid velat åka 😍 😍

  Svar
  • oktober 22, 2017 kl. 5:15 e m
   Permalänk

   Hej!
   Ja det är verkligen helt underbart där. Jag kan varmt rekommendera en resa dit!
   // Christina

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 2 =