MaldivernaParadisresor

Maldiverna – Paradiset på jorden

Äntligen blir vår hett efterlängtade resa till Maldiverna verklighet. Vi startar med flyg från Arlanda till Doha med Qatar till Doha. Det är en ganska behaglig resa med en flygtid på endast sex timmar till Doha där vi gör en mellanlandning på knappa två timmar och fortsätter sedan resan med ytterligare fyra timmar innan vi når Malé på Maldiverna.

Från Stockholm till Male

Väl på det sista planet somnar vi väl in lite då och då, men jag har väldigt svårt att sova gott på flygplan, armarna och ryggen domnar liksom. Men fyra timmar till är förstås ingenting att utstå när paradiset väntar. Nedresan känns väldigt lätt och meden total restid på bara 12 timmar från Arlanda till Male får man väl ändå säga att det är en riktigt bra resa.

Allt går även smidigt på Male flygplats, resväskorna är med och vi hittar vår resorts representant som tar med oss till den väntande speedbåten för vidare färd till hotell Holiday Inn på atollen Kandooma.

Resväskor och ett gäng förväntansfulla passagerare packas ombord och så beger vi oss ut i det turkosa havet mot vårt väntande hotell. 

 

Framme i Paradiset

Ganska snart lämnar vi Maldivernas huvudstad Male och kommer ut på havet, här och där ligger det små atoller (öar), som lockar med olika typer av boende. Väl framme på vår atoll blir vi varmt välkomnade av en helt underbar personal och miljö. Trots att vi förstås är lite trötta efter resan känner vi direkt att här kommer inte bli svårt att trivas.

Ivrigt checkar vi in och får i oss lite frukost, sen är det havet som gäller. Vi  kastar vi oss ner till den kritvita stranden som jag har längtat efter detta och jag blir inte besviken. Yes, det är minst 30 grader i det kristallklara turkosa havet.

Trevlig bungalow med fin vy

Efter många timmar i vattnet är det dags för lite vila vid vår fina bungalow där vi kan njuta av en stunds avkoppling i hängmattan. Bungalowerna ligger bara några meter från havet in i skuggan under palmer och träd, så även om det är varmt så är det alltid skugga här.

 Framåt eftermiddagen blir det en liten upptäcksfärd för att kolla runt på atollen.

 

Magiska stunden

Vid 18 -tiden startar vad jag kallar den magiska stunden, det är då solen börjar gå ned, solnedgång och det ljus som infinner sig precis innan det blir mörkt, ja det är riktigt magiskt. Vi får många fina stunder här på vår atoll i Indiska Oceanen.

 Vår första dag på Maldiverna är till ända och det känns så skönt att få sova efter att ha varit vaken i väldigt många timmar.

I vår lilla bubbla – Kandooma

Morgonen därpå är det strålande sol igen och blått, blått och turkost. På vår atoll Kandooma finns det totalt 150 bungalower, vattenvillor och villor byggda på stolpar(eller ben). Det finns förstås en del andra gäster, men det känns som att vi får väldigt mycket egen plats. Det är inga problem att hitta solstolar och det finns lite olika typer av stränder, där vi bor har vi nästan en egen liten lagun och solstolarna står lite utspridda så långt från andra hotellgäster, riktigt skönt.

 

Bättre än så här kan det nog inte bli men självklart finns de många olika prisklasser på de olika resorterna på Maldiverna. Holiday Inn är ett fyrstjärnigt riktigt bra val som man når hyfsat lätt med båt, alltså ingen större kostnad för transfern till och från flygplatsen.

 Denna resa blir den totala avkopplingens resa. Det finns inte så mycket att göra, en del utflykter för dykning och snorkling samt sköldpaddor och delfiner som arrangeras av resorten. Vi nöjer oss med att stanna kvar på atollen och njuta av varenda minut, men om man dyker så ska är det något helt fantastiskt. En del poolhäng blir det förstås. Poolen ligger så vackert alldeles vid havet och restaurangerna, här finns också alla barfaciliteter som är den naturliga samlingspunkten.

2 svar på ”Maldiverna – Paradiset på jorden

 • Gud så härligt! Dit har jag alltid velat åka 😍 😍

  Svar
  • Hej!
   Ja det är verkligen helt underbart där. Jag kan varmt rekommendera en resa dit!
   // Christina

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =